Mario Corea

L'arquitecte Mario Corea, doctor honoris causa per la Universitat de Rosario, Argentina

Imatge: 
© Mario Corea
L'arquitecte Mario Corea ha estat investit doctor honoris causa per la Universitat Nacional de Rosario (UNR), Argentina. Corea ha rebut aquest títol com a reconeixement a la seva trajectòria acadèmica i professional, i per la seva intensa vinculació amb l'Escola d'Arquitectura i Planejament de la UNR.

Aquesta distinció se suma a nombrosos reconeixements a nivell internacional, com el Premi a la Trajectòria en Arquitectura Internacional de la XIII Biennal de Buenos Aires i el Premi NAN  per l'obra de l'Hospital Sant Joan de Reus. La seva obra ha estat també nominada en diverses ocasions per al Premi d'Arquitectura Contemporània de la Unió Europea-Premi Mies van der Rohe. A més, és membre honorífic de l'American Institute of Architects (AIA).

L'arquitecte dirigeix l'estudi Mario Corea Arquitectura, amb seu a Barcelona i Buenos Aires, i s'ha convertit en un referent en arquitectura sanitària a nivell internacional. Recentment, l’estudi ha finalitzat el projecte dels nous consultoris Els Pallaresos, a Tarragona, i actualment està desenvolupant la transformació de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona, juntament amb Sanabria & Planas-Gallego Arquitectos i CDB Arquitectura; el Centre de Radioteràpia de Tortosa; l'ampliació de l'àrea d'urgències de l'Hospital de Mollet; l'ampliació del Sociosanitari de Mollet, i el CareHub Hospital modular industrialitzat.

En el món acadèmic, ha estat professor a l'Escola Tècnica Superior d’Arquitectura del Vallès de 1976 al 2007, així com a diverses universitats internacionals. És cofundador del LA(H)B Laboratori d'Arquitectura Hospitalària i, des del 2015, director acadèmic del Màster "Arquitectura sanitària, present i futur", organitzat conjuntament per l'Escola Sert, la Universitat Politècnica de Catalunya i el LA(H)B.

Podeu recuperar al Youtube de la UNR el vídeo de la cerimònia d'atorgament del títol a Mario Corea, celebrada el passat 21 d'agost.
22/04/2020
Tornar