Nova convocatòria del Premi Europeu Manuel de Solà-Morales

Nova convocatòria del Premi Europeu Manuel de Solà-Morales

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
S’obre la convocatòria de la 4a edició del Premi Europeu Manuel de Solà-Morales, que reconeix les millors tesis doctorals en el camp de l’urbanisme presentades en una universitat europea.

El Premi es convoca en memòria del professor i arquitecte Manuel de Solà-Morales i Rubió, que va ser mestre en l’urbanisme entès com una activitat intel·lectual i creativa compromesa amb la millora de les ciutats, a través del que ell anomenava “una recerca insistent”. Es tracta d'una iniciativa del Laboratori d'Urbanisme de Barcelona (LUB) que Solà-Morales va fundar el 1969 a l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de la UPC, on va impartir docència durant més de quaranta anys.

Podran presentar-s’hi totes aquelles tesis doctorals que tenen l’urbanisme com a fons de la seva recerca, presentades en una universitat i llengua europea entre l’1 de gener de 2018 i el 15 d'abril de 2022 i que han obtingut una nota màxima (cum laude o equivalent). La tesi doctoral guanyadora rebrà un premi dotat amb 7.000 euros i la publicació del treball. 

El període d'admissió de candidatures romandrà obert fins al 31 de setembre de 2022 i la publicació del veredicte està prevista per a mitjans de març de 2023.

Membres del Jurat
En aquesta edició, el jurat està presidit per l'arquitecte Vittorio Magnago Lampugnani, professor emèrit d’Història del Disseny Urbà a l’ETH Zürich, i en formen part Teresa Marat-Mendes, arquitecta i professora a l’ISCTE-Instituto Universitário de Lisboa; Fernando Díaz-Pinés Mateo, arquitecte i professor a la Escuela de Arquitectura de Valladolid, en representació de la Fundació Arquia; i Enric Serra Riera, arquitecte i professor d’Urbanisme a l’Escola d’Arquitectura de Barcelona, en representació del LUB.

Consulta les bases de la convocatòria al web del Premi
2/05/2022
Tornar