Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Noves dates per a la sol·licitud dels ajuts a la rehabilitació dels fons Next Generation

Nous terminis d'obertura per a la sol·licitud de subvencions dels fons Next Generation

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
La Generalitat de Catalunya ha modificat el termini d'obertura de la presentació de sol·licituds a les convocatòries dels tres programes d'ajuda per a la rehabilitació residencial impulsats en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat per la Unió Europea-NextGenerationEU (Resolució DSO/1147/2022, publicada al DOGC del 26 d'abril).

Els nous terminis d'obertura són els següents:

· Programa 3 d'ajuts a les actuacions de rehabilitació a nivell d'edifici: s'inicia el 23 de maig de 2022. Accés a l'aplicatiu de sol·licituds del COAC >>

· Programa 4 d'ajuts a les actuacions per a la millora de l'eficiència energètica en habitatges: s'inicia el 7 de juny de 2022.

· Programa 5 d'ajuts per l'elaboració del llibre de l'edifici existent i la redacció de projectes de rehabilitació: s'inicia el 20 de juny de 2022.

Per a les convocatòries d'aquest 2022, tots tres terminis finalitzaran el 31 de desembre (inclòs). Successivament es publicaran noves convocatòries fins a la finalització del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, prevista per al juny de 2026.

La resolució afecta tot el territori català, a excepció de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la ciutat de Barcelona, les ajudes per a les quals es publicaran en les properes setmanes.

La Generalitat de Catalunya ha activat un portal de tràmits per gestionar les sol·licituds de subvenció, que s’hauran de presentar i formalitzar telemàticament per mitjà d’un formulari en línia. L’espai compta també amb informació sobre cadascun dels programes. Recordem que, en el cas del Programa 3, serà indispensable fer part de la tramitació prèvia mitjançant les Oficines Tècniques de Rehabilitació. 

Jornada informativa i presentació de l'Oficina Tècnica de Rehabilitació
El passat 6 d'abril es va presentar l'Oficina Tècnica de Rehabilitació del COAC, des de la qual assessorem tant els professionals de l’arquitectura com la ciutadania, i revisarem la documentació tècnica per a l’atorgament de les subvencions. En el marc de la presentació es van explicar també els detalls de les convocatòries. Pots recuperar-ne el vídeo aquí.

Per a més informació sobre l'OTR i els ajuts dels fons Next Generation, pots consultar l'espai web específic.
  
26/04/2022
Tornar