Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
edificis de peris+toral

Peris+Toral i SUMO Arquitectes, guardonats als Premis Mapei a l'Arquitectura Sostenible 2021

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
El passat 10 de desembre es van donat a conèixer els guanyadors de la 5a edició del Premi Mapei a l'Arquitectura Sostenible. Aquest reconeixement, atorgat per l'empresa Mapei, pretén destacar projectes d'arquitectura que es caracteritzen per ser sostenibles i per combinar una alta qualitat arquitectònica amb un mínim impacte mediambiental.

Tres estudis d'arquitectura catalans han estat reconeguts pel Jurat, format pels arquitectes María José Aranguren, Mercè Berengué, Toni Solanas, Dolores Huerta, Óscar Agüera i Paula Rivas.

El Primer Premi ha estat per al projecte d'Habitatges Socials a Cornellà, de Peris + Toral Arquitectes. D'aquest projecte, el Jurat ha destacat que ofereix una solució habitacional adaptable i flexible, i ha valorat que "les estratègies d'adaptabilitat suposen un bon punt de partida des del punt de vista de la qualitat arquitectònica i la sostenibilitat, que aporten i enriqueixen la tipologia residencial". Segons declaracions de l'equip guardonat, "la importància d'aquest premi reconeix també l'aposta de l'Administració Pública, en aquest cas l'AMB/IMPSOL, per un canvi de model".

El Segon Premi ha estat per al projecte de l'Escola La Mar Bella de Barcelona, de SUMO Arquitectes, pel seu caràcter de rehabilitació "plantejada des del detall". El Jurat ha valorat que la proposta "presenta personalitat i mostra un gran esforç per assolir objectius de sostenibilitat sense entrar en excessos tecnològics". També ha valorat la seva replicabilitat per als centres docents, que en els propers anys hauran d'abordar a gran escala actuacions de rehabilitació.

A més a més, el projecte Centre Juvenil La C@va, d'Aquidos, ha rebut la Menció Especial dels Estudiants, atorgada mitjançant el vot dels estudiants de les Escoles d'Arquitectura d'Espanya. D'aquesta proposta s'ha posat en valor "la voluntat pedagògica del projecte i la recuperació de l'espai per generar vida al seu voltant enriquint la comunitat". També s'ha destacat l'ús de solucions bioclimàtiques com el mur Trombe.

Per a més informació, podeu consultar el web dels Premis Mapei.
 
 

16/12/2021
Tornar