Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
persones senyalant la pantalla d'un macbook

Perspectiva actual de les eines de CAD

Imatge: 
© Pexels
El COAC, a través del seu Grup de Treball d'Informàtica, ha publicat un nou vídeo on es presenten diferents programes de CAD que podem trobar en el mercat. L'objectiu és conèixer diverses eines de renom que són àmpliament utilitzades per professionals del disseny i l’arquitectura.

La sessió, disponible a l'Aula Virtual de l'Escola Sert, s'inicia amb una breu pinzellada sobre el mercat actual de programes de CAD, on s'expliquen els diferents sistemes de llicències (règim de subscripció, llicències perpètues...), els preus a nivell internacional i el context dels despatxos d'arquitectura.

En primer lloc es presenta el programa AutoCAD de l'empresa Autodesk, actualment líder del mercat, i els preus de les seves llicències. Tot seguit, es presenten diverses alternatives de CAD, com ara Draftsight, 4mCAD, ProgeCAD, GstarCAD, ZwCAD, BricsCAD o NanoCAD. Es tracta d’un ventall d’opcions de programes amb una total compatibilitat amb els formats de CAD estàndard, amb interfícies intuïtives i fàcils d’utilitzar i amb funcionalitats professionals, amb llicències perpètues i per subscripció a diferents preus. Per acabar, s'expliquen algunes opcions de codi lliure, tot i que encara no estan a un nivell òptim per poder desenvolupar les tasques d'un despatx professional.

En tots els casos, hi ha disponibles versions de prova que ens serviran per veure si el programa que ens interessa s'adapta a les nostres necessitats i forma de treballar, i poder valorar si ens pot ser d'utilitat per al dia a dia del nostre despatx.


6/07/2023
Tornar