Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Cartell concurs "El futur de les infraestructures viàries"

Presentació al COAC del concurs d'idees de l'AMB "El futur de les infraestructures viàries"

Imatge: 
© Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB)

El proper dimecres 15 de gener a les 19 h, es presentarà a la seu del COAC el nou concurs d'idees que convoca l’Àrea Metropolitana de Barcelona per repensar les infraestructures viàries.

L’organització col·lectiva de la mobilitat de les persones és un element determinant en la construcció espacial dels entorns urbans i de l’espai públic. Quan el model de mobilitat es basa exclusivament en l’ús individual de l’automòbil i la construcció de xarxes segregades, la ciutat i l’espai públic pateixen greus conseqüències, com la generació de barreres o la segregació de teixits urbans i espais naturals, entre altres. El Pla Director Urbanístic metropolità que està redactant l’AMB és un instrument que pot incidir de manera directa en la resolució de molts d’aquests conflictes vinculats amb la xarxa viària metropolitana.

"El futur de les infraestructures viàries"
L’AMB planteja aquest concurs d’idees com un procés de participació tècnica vinculat i alineat amb els objectius del PDU, la finalitat del qual és recollir estratègies i apostes que replantegin el futur rol de les infraestructures viàries metropolitanes i el seu encaix territorial i exemplificar-ho en els espais de trobada dels diferents elements d’aquestes infraestructures: els nusos.

Així, es convida els participants a fer propostes sobre algun dels 6 àmbits definits, que estan repartits per tot el territori metropolità. El concurs s’estructura en dues fases: la primera volta tindrà un caràcter més estratègic, de visió conjunta de l'àmbit o subsistema, i a la segona volta s’aprofundirà en el nus associat a l’àmbit escollit. Per cada àmbit, un màxim de 5 participants passaran a la segona volta.

L'acte comptarà amb la participació de:

· Assumpció Puig, degana
· Josep Ma Carreras, director de l'Àrea de Desenvolupament de Polítiques Urbanístiques de l'AMB
· Xavier Alarcón, arquitecte i coordinador tècnic del concurs
· Javier Ortigosa i Anna Majoral, enginyer CCP i arquitecta, membres dels equips del Pla Director i del projecte RiConnect
· Ramon Torra, gerent de l'AMB

El termini de presentació de sol·licituds per participar finalitzarà el 28 de febrer.


Més informació
Consulta la pàgina web del concurs per conèixer els detalls de la convocatòria.
Descarrega els plecs tècnics i administratius.

Per a més informació sobre el Pla Director Urbanístic metropolità, clica aquí.

vídeo de la presentació:

Versió per a imprimirPDF version