Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

El COAC distingirà a títol pòstum l'arquitecte Joan Margarit amb la Medalla d'Or

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
El COAC distingirà a títol pòstum l'arquitecte Joan Margarit amb la Medalla d'Or de la institució. La celebració es durà a terme a la seu del COAC a Barcelona el 16 d'abril en un acte íntim en el qual la família recollirà el guardó, acompanyada d'amics.

Amb la seva màxima distinció, el Col·legi d'Arquitectes de Catalunya reconeix la seva obra, un dels màxims referents de cultura catalana de la segona meitat del segle XX que sempre va connectar l'arquitectura amb l'art a través dels versos.

Poesia i arquitectura, l’essència de la seva obra
La poesia va ser, per a Margarit, una fórmula per reivindicar l’arquitectura i incorporar-la als seus versos, com mostren poemes com ‘Càlcul d’estructures’ i 'Última lliçó' o el llibre ‘Per tenir casa cal guanyar la guerra’ (2019). Ell mateix va presentar aquest poemari en un acte al COAC el 2019, en una conversa amb l’arquitecta Sílvia Farriol i un recital musicat d’alguns dels poemes inclosos al llibre.

L'arquitectura va ser l'altre gran pilar de la seva vida. Catedràtic d'Estructures a l'ETSAB, durant anys va exercir de calculista d'estructures amb Carles Buxadé i va col·laborar en obres de gran prestigi nacional i internacional, com l'Estadi Olímpic de Montjuïc o la Sagrada Família. També compta amb obra pròpia, entre la qual destaquen diversos edificis del campus de la Universitat Autònoma de Barcelona o el Parc Tecnològic, sense deixar de banda les seves col·laboracions amb arquitectes de la talla de Jordi Garcés, Enric Soria o Vittorio Gregotti.

Podeu recuperear el vídeo de la presentació al COAC el 2018 del seu llibre "Per tenir casa cal guanyar la guerra":
 


Medalles d'Or del COAC
Fins ara, han rebut la Medalla d’Or del COAC els arquitectes José Antonio Coderch (1984), Alejandro de la Sota (1996), Enric Miralles (2002), Francisco Sáenz de Oiza (2005) —tots quatre a títol pòstum—, a més d’Oscar Niemeyer (1990), Oriol Bohigas i l’Ajuntament de Barcelona (la van rebre conjuntament el 2008), Manuel de Solà-Morales (2012, també a títol pòstum) i Rafael Moneo (2018).

PDF version

Volem circular per una Barcelona neta, silenciosa i descarbonitzada

Imatge: 
Sènior/a
El dimecres 3 d'abril a les 19 h, tindrà lloc a la sala d'actes del COAC un debat sota el títol "Volem circular per una Barcelona neta, silenciosa i descarbonitzada"

La major part de la contaminació atmosfèrica, acústica i fins i tot lumínica, de Barcelona i també de les grans ciutats, la generen els vehicles a motor. Aquests vehicles també són responsables d’una part de les emissions de CO2 que contribueixen al canvi climàtic. Si no es reverteix aquesta dinàmica, la situació pot esdevenir insostenible per a la salut de les persones. A la sessió es plantejaran quins canvis ha d’introduir el nou Govern Municipal en la mobilitat urbana per a millorar la situació actual: transport públic, promoció de vehicles nets, carrils bici, pacificacions, peatonalitzacions, etc. 

Compatarem amb la participació dels ponents:

· Silvia Casorrán, ambientòloga. Red de Ciudades por la Bicicleta.
· Jordi Honey-Rosés, urban planner. Professor i investigardor ICTA-UAB.
· Javier Ortigosa, enginyer de Camins. Mobilitat i Infraestructures PDUM AMB.
· Bàrbara Pons, arquitecta, directora general de Barcelona Regional.

Moderarà la sessió Jaume Carné, arquitecte i president de Sènior/a.

L'acte és gratuït, però cal inscripció prèvia.

Organitza:

PDF version
fets urbans - Presentació de la Guia d'Arquitectura de Reus

fets urbans - Presentació de la Guia d'Arquitectura de Reus

Imatge: 
Bòbila Sugrañes, per FGR arquitectes © COAC Tarragona
La Demarcació de Tarragona del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC) presenta la 'Guia d'arquitectura de Reus · fets urbans', el pròxim dimarts 19 de març de 2024, a les 19:00 h, a la sala d'actes de la Seu (Carrer Sant Llorenç 20-22).

Donarà la benvinguda el Jordi J. Romera, president de la Demarcació de Tarragona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, i seguidament intervindrà la Marina Berasategui, regidora de Mobilitat i Urbanisme de l’Ajuntament de Reus i el Roger Miralles, director de l’Escola Superior d’Arquitectura de Reus. A continuació els autors i les autores explicaran la guia, i tancarà l’acte el Ton Salvadó, gerent d’urbanisme de l’Ajuntament de Reus i l’Antoni Pujol, fundador de l’Arxiu Històric del COAC Tarragona.


#COACTarragona

logo del coac

Participa:

logo del coac  logo del coac

PDF version
Avantguarda | [M] Masterclass | Javier F. Contreras · 'interiors, arquitectura i mitjans en el segle XXI'

Avantguarda | [M] Masterclass | Javier F. Contreras · 'interiors, arquitectura i mitjans en el segle XXI'

Imatge: 
© HEAD – Genève, Baptiste Coulon
Dins de la programació cultural del cicle AVANTGUARDA, tenim l'oportunitat d'escoltar a Javier F. Contreras que ens oferirà una masterclass sota la temàtica de l'experimentalisme, amb el títol 'Interiors, arquitectura i mitjans en el segle XXI'. Presenta l’acte l'Anna Castellà d’Arjub.

Javier Fernández Contreras (Granada, 1982) és arquitecte i doctor en teoria d'arquitectura per l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Madrid (ETSAM). Des de 2018, és el director de l'Escola de Disseny d'Espai / Arquitectura d'Interiors de la Haute École d’Art et de Design (HEAD – Genève), a Suïssa. El seu treball explora la relació entre arquitectura, sistemes de representació i mitjans, amb un enfocament específic en el rol dels espais interiors en la construcció de la contemporaneïtat.
Contreras és director de diversos programes de recerca i màster, entre els quals destaquen MAIA (Màster of Arts in Interior Architecture) i Scènes de Nuit, una plataforma que investiga les relacions entre nit i arquitectura. Les seves publicacions recents inclouen els llibres 'Manifiesto de Interiores' (Puente Editores, 2022), i 'Nocturnal History of Architecture' (Spector Books, 2024).

En finalitzar la masterclass es farà un sopar-col·loqui amb la ponent al restaurant Barhaus. Us hi podeu apuntar enviant un correu a comunicacio.tar@coac.netPreu del sopar 22€.

El cicle AVANTGUARDA està dividit en quatre grans apartats: ecologisme, experimentalisme, comunicacionisme i academicisme. El format d’aquests quatre apartats i en dies diferents serà el d'una conferència [C], un grup de debat [G] i una master class [M] al mes.

 

#COACTarragona

logo del coac

PDF version

Pàgines