“Manresa, a la regió del Llobregat - Cardener”

La Demarcació de les Comarques Centrals acollirà, el dijous 9 de juny a les 18.30 h, una xerrada de l’arquitecte Manel Larrosa, sota el títol “Manresa, a la regió del Llobregat - Cardener”.

El pes regional de l’entorn de Manresa, en una mirada d’escala catalana, i l’experiència de FemVallès –economia, regionalització, infraestructures, governança metropolitana– seran els temes de la seva ponència.

PDF version

Sessió Sert: Impulsar I+D+I. Un diàleg obligat entre l’arquitectura i la indústria

La propera Sessió Sert tindrà lloc el 23 de maig a les 17 h, i anirà a càrrec de Picharchitects / Pich-Aguilera, que ens explicaran com la innovació ha estat una eina integral i real en el conjunt dels seus projectes.

A través de l'observació de la realitat de la construcció, descobreixen la necessitat de repensar els processos i sistemes actuals, amb l'objectiu d'aconseguir, en els projectes arquitectònics, més qualitat, eficiència i menor impacte ambiental.

PDF version

Presentació de la Guia Tècnica de Biohabitabilitat editada per l'INCASÒL

El proper dimecres 25 de maig a les 18 h, l'Institut Català del Sòl presentarà a la seu del COAC de Plaça Nova la nova Guia Tècnica de Biohabilitat sobre criteris de salut i benestar en les promocions d'habitatge.
PDF version

Visita d'obra: Edifici plurifamiliar amb certificació Passivhaus a Caldes de Montbui

Des de la Intercol·legial Tècnica del Vallès es va organitzar, el passat divendres 6 de maig, una visita tècnica a un edifici plurifamiliar amb certificació Passivhaus a Caldes de Montbui. 

L’edifici s’ha projectat tenint en compte l’ús de materials naturals de baixa petjada ambiental, evitant al màxim l’ús de l’acer. A més, les instal·lacions elèctriques i de telecomunicacions s’han projectat evitant camps magnètics, utilitzant material específic i plantejant traçats que afavoreixen l’objectiu.

PDF version

Berenar FM: La gestió documental integral dels edificis. El llibre de l'edifici digital

Disposar del llibre de l'edifici digital és vital per a la gestió d'un actiu, però sovint és difícil determinar quina documentació ha d'incloure a nivell legal i tècnic. La propera sessió dels Berenars FM pretén presentar metodologies que permetin disposar del llibre de l'edifici, saber quina informació ha de contenir i a més disposar de la mateixa en format digital.
PDF version

Sessió Sert: La neurociència aplicada a l’arquitectura

L’arquitectura és una experiència que està lligada a l’ecosistema en què vivim i vinculada a les nostres sensacions i emocions. Tots els espais que dissenyem tenen un efecte directe en la manera com ens sentim, com interactuem i com ens comportem.

PDF version

Next Generation: Càlcul i definició de Ponts Tèrmics en projectes de rehabilitació

En el marc de les convocatòries d'ajuts dels fons Next Generation, l'Oficina Tècnica de Rehabilitació (OTR) del COAC organitza una nova jornada en línia enfocada en les eines de software i programes informàtics per realitzar els Certificats d'Eficiència Energètica.
PDF version

El Protocol Barcelona

En el marc del Model. Festival d'Arquitectures de Barcelona, l'11 de maig el Disseny Hub Barcelona s’omple de diferents personalitats arrelades al món de l’arquitectura per parlar dels múltiples rols de les ciutats en el segle XXI, de l’arquitectura i l’urbanisme en la societat contemporània i per presentar el Protocol Barcelona, un document que es construeix al llarg del dia a través de les contribucions de vint i sis veus internacionals.

PDF version

Cicle de ponències a la Seu Vella de Lleida

Amb motiu del centenari del naixement de Guillem Viladot, la Demarcació de Lleida del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, la Fundació Guillem Viladot “Lo Pardal” i el Consorci del Turó de la Seu Vella de Lleida organitzen un cicle de ponències a la Seu Vella.  Aquests actes seran els dies 19 i 25 de maig i el 9 i 15 de juny, a les 19.30 h.

Programa:

Dijous, 19 maig 2022 a les 19.30h - L’espai del poema
PDF version

Comencem un cicle de conferències sobre nous sistemes constructius pesants

En el marc del curs "Nous sistemes constructius: Pesants", que comença el proper 17 de maig, l'Escola Sert i l'Àrea de Cultura del COAC organitzen un cicle de conferències en línia que comptarà amb la participació de reconeguts arquitectes. Les conferències són gratuïtes, però cal inscripció prèvia:

1. Materials de Construcció amb Terra
Dimarts 17 de maig a les 17.15 h
A càrrec de: Felix Hilge
PDF version

Pàgines