Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
ZinCo

Jornada tècnica ZinCo: Solucions de cobertes verdes pensades per una bona gestió de l’aigua i el foment de la biodiveristat

Imatge: 
ZinCo
La propera Jornada Tècnica tindrà lloc el dimarts 27 de maig a les 12 h, i portarà per títol “Solucions de cobertes verdes pensades per una bona gestió de l’aigua i el foment de la biodiversitat”.

De la mà d'Elisabeth Contreras Quesada, consultora tècnica, i Gemma Bosch Calandre, responsable del Departament Tècnic de ZinCo, descobrirem com les cobertes verdes poden transformar les nostres ciutats en espais més sostenibles, resilients i biodiversos.

Parlarem de les diferents tipologies de cobertes verdes i de la base tècnica que sustenta cadascuna d’elles. Explorarem sistemes innovadors de gestió del cicle de l’aigua, com les cobertes verdes per a la climatització urbana, les cobertes aljub, les cobertes reguladores de càrregues pluvials i les solucions per a la reutilització d’aigües grises.

Analitzarem també el paper clau de la vegetació en aquestes cobertes i coneixerem sistemes complementaris com SolarVert per a la combinació d’energia solar i cobertes verdes, o Fallnet per a la seguretat anticaigudes, així com altres solucions com caixes de control d’evacuació de pluvials i complements per a paviments i perfileria.

Una sessió imprescindible per a professionals interessats a liderar la integració d’infraestructura verda en l'arquitectura contemporània i contribuir a la lluita contra el canvi climàtic, millorant la gestió hídrica, el microclima urbà i la biodiversitat.

ZinCo és una empresa pionera a nivell mundial en sistemes de cobertes verdes, amb una trajectòria marcada per la innovació i la recerca constant. Les seves solucions sostenibles han ajudat a evolucionar el sector, convertint les cobertes vegetals en una necessitat essencial per a les ciutats del futur.

Inscriu-te a la jornada!

PDF version
ARQUIMA

Jornada Técnica de ARQUIMA: Construcción Industrializada con madera

Imatge: 
ARQUIMA
La próxima Jornada Técnica tendrá lugar el martes 13 de mayo a las 12 h, y llevará por título “Construcción Industrializada con madera: sistemas industrializados y realidades de la construcción eficiente y sostenible”.

De la mano del arquitecto Stefano Carlo Ascione, de ARQUIMA, exploraremos cómo la madera, uno de los materiales más antiguos y versátiles, está revolucionando el sector de la construcción nacional a través de los sistemas industrializados.

Hablaremos de sistemas constructivos industrializados que no solo optimizan tiempos y costes, sino que también garantizan precisión y calidad en cada detalle. Abordaremos los principios de los sistemas pasivos, diseñados para maximizar el confort térmico y reducir el consumo energético, y cómo la madera contribuye a una construcción saludable gracias a sus propiedades naturales.

Desmitificaremos los prejuicios sobre este material, destacando sus bondades: durabilidad, resistencia, versatilidad y su impacto positivo en la huella de carbono. Además, analizaremos cómo la construcción industrializada permite trabajar de manera más ordenada, limpia y segura, logrando reducir plazos, garantizando un rápido retorno de la inversión.

Una charla imprescindible para profesionales interesados en liderar la transición hacia una arquitectura más sostenible, eficiente y respetuosa con el medio ambiente.

ARQUIMA es líder nacional en el sector de la construcción industrializada. Su objetivo es la descarbonización del sector mediante el uso de materiales sanos y de baja huella ambiental, apostando por la madera como elemento principal en sus estructuras. Sus soluciones se centran en la fabricación de edificios sostenibles y de consumo energético nulo o casi nulo mediante un diseño integral basado en la digitalización de los procesos industriales. 

¡Inscríbete a la jornada!
PDF version
David Colom

Taller formatiu: Arquitectes a les xarxes

Imatge: 
Imatge: © Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
La Delegació del Vallès organitza els propers dimarts, 29 d’abril i 6 de maig de 18 a 20 h, el Taller formatiu ‘Arquitectes a les xarxes’ a càrrec de David Colom, gestor de producte digital & UX designer.

Programa:

- Informació general sobre les xarxes socials.
- Captació de nous clients mitjançant funnel de conversió.
- Eines digitals de treball i generació de contingut.
- Recursos d’IA aplicats a les xarxes socials.
- Visibilitat, posicionament (SEO) i mètriques.
- UX (usabilitat i experiència d'usuari a la web).
- Aspectes legals, RGPD, registre de dominis i marca.

Preu: 10 €
Places limitades.
Inscripcions

PDF version
Plaça del Mar, Passeig Marítim de la Barceloneta

Torna l’Escola d’Estiu amb cursos vinculats a l’actualitat de l’arquitectura

Imatge: 
Plaça del Mar, Passeig Marítim de la Barceloneta, Fase 3. Jordi Henrich i Jaume Artigues. Mostra d'Arquitectura de Barcelona
Torna una nova edició dels cursos d'estiu de l’Escola Sert. Enguany us oferim sis cursos en una oferta que combina programes ja veterans d’altres edicions i novetats sobre temes que són tendència al sector arquitectònic.

El cicle de l'aigua, la construcció industrialitzada i la importància de comunicar en arquitectura són tres de les temàtiques que trobaràs en els nous cursos que l'Escola d'Estiu ofereix enguany.

A banda d’aquestes tres noves formacions, l'Escola d'Estiu permet aquest 2025 matricular-te en cursos que ja vam oferir en edicions anteriors i que van despertar molt interès entre els participants.

Entrant en detall, les noves formacions que hem preparat per l’estiu de 2025 són:

Disseny, fabricació i construcció industrialitzada amb fusta: coneix una visió general i comprensiva de la construcció industrialitzada amb aquest material. Descobriràs eines i conceptes claus que t’ajudaran en la teva activitat professional. Una formació que ha nascut a partir del feedback dels participants al curs de Construcció industrialitzada.

El cicle de l’aigua  a l'entorn construït: els recursos hídrics i l’edificació tenen una relació molt estreta en diversos vessants. Aquest és l’eix d’aquesta formació que tracta qüestions com els paràmetres de qualitat, el càlcul per balanç hídric, el predisseny d’instal·lacions, les noves tecnologies, el marc normatiu...

Comunicar arquitectura: aprèn com posicionar el teu despatx a través de la marca personal dels seus integrants i de la difusió de la seva activitat. Una formació on descobriràs com enfocar la comunicació d’una manera pràctica que t’ajudarà en el teu dia a dia professional.

Pel que fa als cursos que ja són uns habituals de l’Escola d’Estiu, trobaràs els següents programes:

Disseny de l’espai públic: nous enfocament i instruments: incorporaràs noves visions a projectes de l'espai col·lectiu. La formació se centra en enfocaments, mètodes i instruments que t’ajudaran com a professional en treballs vinculats a processos de regeneració urbana.

Estratègies i eines de disseny resilent:  una formació que se centra en la idea de regeneració vinculada al concepte de resiliència, un concepte clau en el context actual de crisi sistèmica. Un programa pensat per a dissenyadors d’espais públics, urbanistes, tècnics de l’administració local...

Disseny interior saludable: t’explicarem com dissenyar espais interiors integrant criteris positius per a la salut de les persones i que ajudaran a millorar el seu benestar. Coneixeràs estratègies basades en la bioclimàtica i l’eficiència energètica.

Consulta'ns qualsevol dubte sobre els cursos de l’Escola d’Estiu al correu info@escolasert.com.
 
1/04/2025
Tornar

Pàgines