Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Club de Lectura: "Saber Habitar" Jenofonte

Imatge: 
Ediciones Asimétricas
L'Agrupació Sènior/a del COAC i La Capell organitzen la propera sessió del Club de Lectura, que tindrà lloc el dimecres 7 de maig a les 18.30 hores a La Capell. Aquesta vegada la trobada girarà al voltant del llibre “Saber habitar", de Jenofonte

Amb "Saber habitar" seguim amb la sèrie de Clubs de Lectura que dedicarem a donar suport al cicle HABITACIÓ PRÒPIA!, que durarà fins al desembre. En un principi, el llibre "Saber habitar" va ser un dels inspiradors del cicle que es dedica a concretar mesures per garantir el Dret a l'Habitatge. Al final ens vàrem decantar pel títol definitiu del cicle, amb una clara referència al llibre de Virginia Woolf (1929), que ja vàrem comentar en l'anterior Club de Lectura.

El llibre "Saber habitar" està escrit l'any 381 a.C. i ha estat reeditat l'any 2023 amb traducció, notes i una llarga i minuciosa nota prèvia de Josep Quetglas. No és extrany que, per exemple, sota el títol del llibre hi hagi escrita la paraula Oikonomikós, que és el títol original en grec del llibre. Josep Quetglas, en la seva nota prèvia, s'encarrega d'explicar-nos què vol dir exactament. És a dir, que la casa ha de ser entesa com el lloc on saber habitar.

Resulta curiós i convé ressaltar-ho, que "Saber habitar" està escrit per un militar, que aplica la seva rigorosa i disciplinada formació a explicar-nos com viure en una casa. 

Comptarem amb la participació de:

·Vinyet Panyella, que ja ha col·laborat amb Sènior/a prèviament. Ens va fer la visita guiada a l'exposició "De Montmartre a Montparnasse", de la qual ve ser comissària.

·Joaquim Sellas, arquitecte, compagina la seva pràctica professional amb la Filosofia.

PDF version

El COAC Girona presenta un programa d’activitats per a estudiants i arquitectes en la Setmana de l’Arquitectura i la Construcció

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

La Demarcació de Girona del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC) col·labora, novament, en la Setmana de l’Arquitectura i la Construcció de l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona, que tindrà lloc del 17 al 21 de març de 2025. Durant cinc dies s’atura la docència habitual a la universitat i es proposen un conjunt d’activitats a l’alumnat promogudes des dels tres estudis de l’Àmbit de l’Edificació de l’EPS-UdG: el Grau en Estudis d'Arquitectura (GARQ), el Màster en Arquitectura (MARQ) i el Grau en Arquitectura Tècnica i Edificació (GATE).

En aquesta edició, la Demarcació de Girona del COAC promou diverses activitats. En concret, el dilluns 17 de març de 2025 tindrà lloc la jornada ‘Sortides professionals dels arquitectes 2025’, en la qual s’explicaran el ventall de possibilitats laborals com l’especialització en algun camp determinat: des de l’urbanisme, la pràctica docent, l’administració pública, etc.; i d’altres més contextualitzades en els temps actuals, com la tecnologia BIM, les modelitzacions i representacions visuals, i la investigació i recerca.

El dijous 20 de març, a les 18 hores, en col·laboració amb l’Agrupació d’Arquitectes Experts Pericials, Forenses i Mediadors (AAEPFMC), s’ha programat la presentació del llibre ‘Manual pràctic per a la valoració de béns i drets’, de la mà dels arquitectes i autors Esteve Aymà i Josep M Dedéu, en el qual relaten l’experiència d’una vida professional dedicada a l’àmbit de l’edificació i l’urbanisme. La segona part de l’acte serà un col·loqui entre els autors i assistents moderat per l’arquitecte Juli Llueca.

Per finalitzar la setmana, el divendres 21 de març, s’organitza una sortida per conèixer l’obra de l’arquitecte Josep Miàs. En concret, es visitarà la seu d’iGuzzini a Sant Cugat del Vallès, un edifici denominat Cel iGuzzini reconegut amb el Premi Ciutat de Barcelona d’arquitectura i urbanisme (2011) i el Premi Catalunya Construcció i l’Archdaily Building of the Year. Tot seguit, els participants es traslladaran a Barcelona per visitar l’exposició ‘Josep Miàs en trànsit. Diàleg amb David Tremlett’ a la Fundació Lluís Coromina, en la qual podran aprofundir en l’obra de l’arquitecte a través d’una única peça metàl·lica de gran grandària que interactua amb els dibuixos de l’escultor David Tremlett, reflectint les afinitats i semblances formals entre les seves obres.

A través d'aquesta variada programació, la Demarcació de Girona del COAC continua apostant per difondre i promocionar l’arquitectura, així com apropar el Col·legi a futurs col·legiats.

12/03/2025
Tornar

Bulthaup i el COAC Girona recuperen la col·laboració per promoure l’arquitectura i la formació

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
La setmana passada, Leopold Bautista, CEO de l’empresa bulthaup Girona, juntament amb Bely Lumley, responsable de màrqueting i comunicació, i el president de la Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, Marc Riera, han signat un conveni amb l’objectiu de reactivar la col·laboració per promoure l’arquitectura i treballar per la millora de la professió.

Amb aquesta col·laboració l’empresa bulthaup Girona referma la seva implicació en els diversos projectes culturals promoguts per la Demarcació de Girona del COAC i ofereix diverses iniciatives i recursos destinats a enriquir el coneixement tècnic i creatiu dels membres del COAC, fomentant l’intercanvi d’idees i experiències professionals.
En el marc d’aquesta aliança amb bulthaup Girona, referent mundial en el disseny i creació de cuines i espais de vida, s’han previst activitats com visites i jornades tècniques. Durant aquestes sessions, els experts de l'empresa compartiran les últimes tendències i solucions innovadores per a la creació de cuines i dissenys exclusius per a cada espai, oferint, a més, assessorament personalitzat gràcies a un equip altament especialitzat.

Aquesta col·laboració posa de manifest el compromís compartit de les dues entitats amb l'excel·lència, la innovació i el desenvolupament sostenible dins del camp de l'arquitectura i la construcció.
24/02/2025
Tornar

Prop de 150 persones participen en la primera sessió del cicle 'Repensem Girona'

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
La Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya va inaugurar el 19 de novembre, les jornades sobre transformació urbana Repensem Girona, amb l’assistència de prop de 150 persones. La sessió va ser presentada pel president de la Demarcació de Girona del COAC, Marc Riera, i l’alcalde de Girona, Lluc Salellas. Aquesta primera jornada va posar el focus en l’urbanisme regeneratiu i inclusiu, amb l’objectiu de repensar la ciutat per fer front als reptes actuals i futurs.

La sessió va comptar amb la intervenció de Míriam García, que va exposar el projecte Santander Hábitat Futuro, i dels arquitectes Ramon Bosch i Bet Capdeferro, que van destacar l’arquitectura com a eina per a la inclusió social i la sostenibilitat. L'acte es va tancar amb una taula rodona entre els tres ponents, moderada per l'arquitecta Maria Sisternas, que va fomentar un debat enriquidor sobre les possibilitats de transformació de les ciutats a través d’una mirada inclusiva i compromesa.

Segons va destacar Marc Riera durant la sessió: "Aquest cicle combina experiències internacionals d’èxit amb reflexions i taules de treball que fomenten la participació transversal. Des del Col·legi d’Arquitectes, volem liderar el debat sobre com transformar les ciutats perquè siguin més amables, sostenibles i inclusives. Parlar d’urbanisme, de rehabilitació i regeneració urbana, o de mobilitat sostenible no és només una qüestió tècnica, sinó un compromís amb la millora de la qualitat de vida de les persones.”

Les jornades Repensem Girona, que es desenvoluparan fins al 21 de novembre, representen una oportunitat única per reflexionar sobre les transformacions urbanes que necessita la ciutat per construir un futur més sostenible i inclusiu. Amb un format divers que inclou xerrades, caminades i sessions de treball amb col·lectius professionals, organitzacions socials i ciutadanes, el cicle busca aportar una visió integral i participativa.

Aquesta iniciativa és fruit de la col·laboració entre l’Ajuntament de Girona, el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) i la Universitat de Girona (UdG), i reafirma el compromís d’aquestes institucions amb el futur de la ciutat i els seus habitants.

20/11/2024
Tornar

Pages