6a sessió d'Ecumenòpolis: "Alcaldessa"

Imatge: 
"Alcaldessa", Pau Faus, Nanouk Films, Barcelona, 2016.
El divendres 8 de juliol tindrà lloc la propera sessió d'Ecumenòpolis, el cicle de cinema i ciutat del COAC. Es projectarà el film "Alcaldessa", de Pau Faus, Nanouk Films, Barcelona, 2016.

"Alcaldessa" segueix els passos d’Ada Colau durant un any, des dels inicis de la candidatura de Barcelona en Comú fins al dia en què és investida alcaldessa de la capital catalana. La crònica íntima dels fets -amb un vídeo-diari personal de la mateixa Colau- i l’accés privilegiat a les entranyes de la formació, ens mostren un episodi que reuneix dos arguments universals: la consecució d’una victòria històrica, paradigma dels canvis polítics del sud d’Europa, i el combat interior d’algú que s’està convertint en allò que tantes vegades havia qüestionat.

A través del format vídeo-diari, Ada Colau comparteix amb la càmera els dubtes i les contradiccions que tot aquest procés li comporta. En paral·lel al seu relat en primera persona, la càmera s’endinsa sense filtres en les entranyes de la candidatura i en la campanya electoral.
La nit electoral i la victòria, emocionant i ajustada, donen pas a una plaça de Sant Jaume plena de gom a gom el dia de la seva investidura per rebre la primera alcaldessa de la història de Barcelona. La victòria d’Ada Colau representa un exemple paradigmàtic dels nous lideratges a Europa i de les noves formes de fer política. L’escena final del documental mostra a mode d’epíleg una reunió interna del nou govern de la ciutat i l’inici d’una dura etapa que tot just comença.

En acabar la projecció comptarem amb la presència del director Pau Faus que per a l'esmentat film ha rebut el Biznaga de Plata a la Millor Direcció de Documental al Festival de Cine de Málaga

Veure cartell.


Patrocina:
 

Col·labora:

 

Veure el debat:
Versió per a imprimirPDF version