Arquitectour_Lleida 2016

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

La segona edició de l’Arquitectour Lleida obre les portes d’edificis emblemàtics de la ciutat habitualment no visitables.

Després de l’èxit de la passada edició, el proper cap de setmana, 8 i 9 d’octubre, tindrà lloc el 2n Arquitectour Lleida, que oferirà dues rutes guiades per 10 habitatges i edificis emblemàtics de la ciutat de Lleida que habitualment no estan oberts al públic. El president de la Demarcació de Lleida del COAC, Víctor Pérez-Pallarès, i el local manager del col·lectiu Igers Lleida, Xavier Cantons, han estat els encarregats de presentar en roda de premsa aquesta segona edició.

L’esdeveniment s’organitza coincidint amb el Dia Mundial de l’Arquitectura, és gratuït i està obert a tota la ciutadania, prèvia inscripció al 973 234 051 o a junta.lle@coac.net.

L’inici de les rutes serà a les 10.00 h des de la seu del COAC Lleida, al carrer del Canyeret 2.


Ruta de dissabte 8 d’octubre:

A les 10.00 hores els diferents grups participants sortiran de la seu del COAC Lleida (carrer del Canyeret 2) i es dirigiran a l’Escola Cervantes (1990-1992), un edifici dels arquitectes Lluís Domènech i Roser Amadó amb unes vistes privilegiades de la ciutat de Lleida i que s’adapta al fort desnivell del solar. La segona parada serà a l’Escola bressol i ludoteca Centre Històric (1997-1999) de l’arquitecte Jaume Terés i construïda al carrer Tallada. El tercer dels edificis que es visitaran dissabte és l’Arxiu Històric de Lleida (2000-2005), obra dels arquitectes Josep Benedito i Santi Orteu, ubicat a l’illa de la Maternitat. El quart edifici que es visitarà és el CaixaForum de Lleida (1920), antic Cinema Viñes obra de l’arquitecte Francesc Morera i rehabilitat per Josep Petit i Assumpció Vilaseca. I per últim, es visitarà la Casa Magí Llorenç (1905), un dels edificis modernistes de més qualitat de la ciutat, obra de l’arquitecte Francesc Lamolla i rehabilitada per Josep Maria Alventosa, que es trobar a la cruïlla entre dos carrers d’especial importància, el carrer Major i el carrer Cavallers.

· Més informació

Ruta de diumenge 9 d’octubre:

La sortida de la ruta de diumenge, igual que dissabte, es farà a les 10.00 hores des de la seu del COAC Lleida (carrer del Canyeret 2) i la primera parada serà l’Auditori municipal Enric Granados de Lleida (1985-1990), obra dels arquitectes Ramon Artigues i Ramon Sanabria. La segona visita serà a la Prefectura de la Guàrdia Urbana de Lleida (2009-2010), dels arquitectes Humbert Costas, Manuel Gómez, Jaime Blanco i Carlos Durán, on es podran visitar dependències que habitualment no estan obertes al públic. La tercera parada serà a les Muralles medievals del carrer Anselm Clavé (2007), rehabilitació de l’arquitecte Carles Sàez, situades al soterrani d’un edifici nou d’habitatges. El quart edifici que es podrà visitar és la Cambra de Comerç de Lleida (1958-1960) de l’arquitecte Marià Gomà, una construcció singular dins el panorama de postguerra a la ciutat. I per últim, es visitarà la seu de Pagès Editors (1997-1998) dels arquitectes Mamen Domingo i Ernest Ferré, un conjunt format per tres naus preexistents d’emmagatzematge agrícola.

· Més informació

Versió per a imprimirPDF version