Imatges de les primeres dones arquitectes als Estats Units

“Dones pioneres a l’Arquitectura Nord-Americana”, a Figueres

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
En el marc de la celebració del Dia de la Dona, la Demarcació de Girona del COAC organitza la conferència “Dones Pioneres a l’Arquitectura Nord-Americana” a càrrec de l’arquitecte Arcadi Pla i Masmiquel i que tindrà lloc el divendres 6 de març, a les 19.30 h, a la Seu de la Delegació de l’Alt Empordà.

Arcadi Pla explicarà el seu estudi sobre les principals dones arquitectes de principis del segle XX als Estats Units;  Louise Blanchard Bethune, Alice Constance Austin, Theodate Pope Riddle, Mary Elisabeth Jane Colter, Alice J. Hands, Mary N. Gannon, Marion Mahony Griffin, Anna Wagner Keichline i Julia Morgan. Veurem el treball d’aquestes figures en el camp de l’arquitectura, la lluita per mantenir la professió davant els prejudicis i l’explotació. Com aquestes arquitectes van aconseguir ser a partir de la seva història de dificultats unes dones avançades a la seva època.

En podríem destacar Julia Morgan (San Francisco, 1872-1957), primera dona admesa a l’Escola de Belles Arts de París i primera dona titulada en arquitectura al món, reconeguda per la qualitat i el volum de la seva obra amb més de 700 edificis. La història de cadascuna d’elles ens permet entendre el moment i la lluita de la dona en la professió d’arquitecta durant una època.      

Versió per a imprimirPDF version