arquitectura tradicional

Presentació del llibre "Arquitectura tradicional. Tècniques constructives"

Imatge: 
© GRETA

El dimarts 27 de setembre de 2016, a les 12 hores, tindrà lloc la presentació del llibre "Arquitectura tradicional. Tècniques constructives" a la Casa de Cultura de Girona.

La presentació del llibre anirà a càrrec de Rosa Maria Cànovas i Olga Muñoz, arquitectes membres de l'Associació GRETA. I comptarà amb la participació d'Albert Piñeira, vicepresident de Diputació de Girona, i Narcís Reverendo, president de la Demarcació de Girona del COAC. 

Aquesta és la segona presentació, de les tres, organitzades per la Diputació de Girona amb la col·laboració del COAC, que es faran a les comarques gironines, dirigides especialment als arquitectes municipals, amb l'objectiu de donar a conèixer el llibre com a eina de protecció del patrimoni arquitectònic.  La darrera presentació es farà a Figueres, el 3 d'octubre.

ARQUITECTURA TRADICIONAL - TÈCNIQUES CONSTRUCTIVES
El llibre és una descripció pràctica de les tècniques de la construcció tradicional amb l’ànim de facilitar-ne la comprensió i l’aplicació per part dels arquitectes, constructors o propietaris. Dóna uns criteris útils per dur a terme la rehabilitació responsable d’un vell edifici i preservar al mateix temps el seu caràcter.

La redacció dels textos i la responsable de l’edició ha anat a càrrec de l'arquitecta Olga Muñoz, amb l’assessorament dels arquitectes Carme Bosch, Rosa Cànovas i Santi Llagostera, i la col·laboració de Xavier Albertí i Pep Fortià, arquitecte.

També ha comptat amb la participació d’especialistes en les diferents temàtiques: Miquel Llorens, arquitecte estructures, Jordi Ferrer, geòleg, Cristina Thió, llicenciada en Belles Arts, Antonia Navarro, Doctora geòloga, Ramon Guarda, paleta, Carles Labèrnia, arquitecte tècnic i professor de materials UdL, Anna Santolaria, conservadora-restauradora de vitralls, Anna Gonzàlez, conservadora-restauradora de béns culturals, Damaris Sarrau, arquitecta tècnica, Josep Matés, terrisser, Joan Ferrer, rajoler, i els arquitectes Alicia Dotor, Jordi Morros i Belén Onecha. Fotografies de Vadó Bosch i dibuixos de Montserrat Muntadas, arquitecta tècnica.

Aquest llibre ha estat editat per l'Associació GRETA, i ha comptat amb la col·laboració de la Demarcació de Girona del COAC, del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, del Servei de Monuments de la Diputació de Girona, i la Unió d'Empresaris de la Construcció de Girona.

Versió per a imprimirPDF version