Conferència al COAC sobre l'obra d'Eladio Dieste

El dijous 1 de desembre l'arquitecte William Rey Ashfield, oferirà la conferència titulada "Eladio Dieste: La estructura cerámica", a la sala d'actes de plaça Nova acompanyat dels arquitectes Núria Ayala i Arturo Frediani que presentaran l'acte.

L'obra de l'enginyer Eladio Dieste forma part dels béns culturals que l'Uruguai proposa per integrar la Llista de Patrimoni Mundial de la UNESCO per les seves qualitats d'universalitat, excepcionalitat, integritat i autenticitat. Es tracta d'una obra que connecta amb diversos actors de la modernitat americana i, molt especialment, catalana, a través de la figura de l'arquitecte Antonio Bonet Castellana.
El sistema de ceràmica armada que Dieste desenvolupa, va resultar ser una aportació al camp de la tecnologia i el disseny estructural i un interessant camí d'experimentació projectual i espacial. Així mateix, es va tractar d'una resposta viable, particularment adaptable a la realitat de les economies emergents de molts països llatinoamericans.
En l'actualitat, els sistemes estructurals ceràmics han adquirit una nou interès per la seva eficàcia, sostenibilitat i capacitat de disseny projectual, que permeten una nova aproximació a l'obra de Dieste.

William Rey Ashfield és arquitecte per la Facultat d'Arquitectura, UDELAR, d'Uruguay i especialista en la figura d'Eladio Dieste.
És Doctor en Història de l'Art i Gestió del Patrimoni Cultural (2008), per de la Universitat Pablo de Olavide, Sevilla. Autor de diferents treballs sobre història de l'arquitectura uruguaiana i llatinoamericana, diversos dels seus articles poden trobar-se en publicacions universitàries d'Uruguai, Argentina, Xile, Bèlgica, Espanya, Mèxic, resultat de diverses investigacions en els camps de la història urbana, l'arquitectura i el patrimoni cultural. Des de l'any 1992 ha participat en múltiples trobades científiques nacionals i internacionals, com ser congressos, simposis i seminaris, desenvolupant ponències i conferències sobre la temàtica del Patrimoni i la Història de l'Art. 

La sessió compta amb la col·laboració del Consolat General de l'Uruguay

 
Veure el vídeo:
Versió per a imprimirPDF version