Conferència sobre Josep Roca i Bros, primer arquitecte municipal de Figueres

Imatge: 
© Plànol de la plaça de Sant Ferran de Figueres. Autor: Josep Roca i Bros, 1847. Arxiu de la Comandancia/Cuerpo de Ingenieros del Ejército, Comandancia de Figueras.
La Delegació de l’Alt Empordà del Col·legi d’Arquitectes acollirà el dijous 28 d’abril de 2016, a les 19.30 h, una conferència sobre l’arquitecte Josep Roca Bros (1815-1877) com a Mestre Major de Fortificacions, a càrrec de l’historiador Alfons Martínez Puig, actual regidor de Cultura de Figueres.

La conferència es basa en la Tesi Doctoral que recentment ha presentat l’historiador, "Josep Roca i Bros o el perfil d’una ciutat. Figueres: una imatge urbana a mitjans del segle XIX", en la qual estudia l’urbanisme i l’arquitectura de la ciutat de Figueres de mitjans del segle XIX a partir de l’arquitecte Josep Roca i Bros, primer arquitecte municipal de la ciutat.

Josep Roca i Bros
Josep Roca i Bros arriba a la ciutat de Figueres el 1842 amb una plaça de professor de matemàtiques i el 1844 comença a exercir com a Mestre Major de Fortificacions al Castell de Sant Ferran. Aquests dos fets que no estaven documentats fins ara els explica Alfons Martínez a la seva tesi. Durant la investigació, ha descobert construccions inèdites a Figueres com un primer escorxador municipal del 1846, planimetries molt precises del castell de Sant Ferran i de Figueres des de 1847 fins a 1857, i les canalitzacions de les aigües sobrants del Castell.


Versió per a imprimirPDF version