Servidor

Visita cultural guiada Instal·lacions supercomputador MARENOSTRUM

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

La Intercol·legial Tècnica del Vallès, organitza el pròxim dimarts, 26 de novembre, una visita guiada a les instal·lacions del supercomputador MareNostrum. Aquesta instal·lació està ubicada al Centre Nacional de Supercomputació de Barcelona (BSC-CNS), a la capella de la Torre Girona i és el supercomputador més potent d'Espanya, i el tercer més potent d'Europa.

Des dels inicis ha viscut diverses actualitzacions i en l'última realitzada el juny de l'any passat, va multiplicar per 300 les prestacions de la primera màquina MareNostrum, instal·lada el 2004. Les xifres de capacitat de procés són espectaculars, 11.100 bilions d'operacions per segon, oferint els seus serveis a investigacions científiques nacionals i internacionals, que requereixen càlculs extremadament complexos.

Les disciplines científiques que sol·liciten de la supercomputació són múltiples però destaquen les línies d'investigacions vinculades a la salut (projectes de genòmica, estructura de les proteïnes, diagnòstics precoços…), enginyeria i millores en sistemes energètics (ubicació idònia de molins eòlics), meteorologia i clima (prediccions meteorològiques i oceàniques), anàlisi del Big data, Bioinformàtica, Geofísica…

 

Si hi voleu assistir, escriviu un correu a valles@coac.cat  (indiqueu el nombre d'assistents, el nom i DNI de cadascun en el correu).

Versió per a imprimirPDF version