Arquitectour Lleida 2018

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
La Demarcació de Lleida del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, amb la col·laboració del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida i el col·lectiu Igers Lleida, organitza la 4a edició de l’Arquitectour Lleida, que tindrà lloc el cap de setmana del 6 i 7 d'octubre, amb motiu del Dia Mundial de l'Arquitectura.

Durant aquests dos dies, de 10 a 13.30 h, se celebraran rutes guiades gratuïtes per edificis habitualment no visitables de la ciutat de Lleida. En concret, l'edició d'enguany proposa la visita a cinc edificis del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida (Pcital) i Turó de Gardeny, dissabte 6 d'octubre, i cinc del barri de Cappont i Camps Elisis de Lleida, diumenge 7 d'octubre. Acompanyats dels arquitectes autors dels diferents edificis, els participants podran accedir a espais que habitualment no estan oberts al públic i conèixer de primera mà les particularitats de cadascuna de les construccions.

Després de l'èxit de la passada edició, l'Arquitectour d'enguany tornarà a comptar amb el MiniArquitectour, una activitat guiada dirigida per arquitectes amb l'objectiu d'apropar l’arquitectura als més petits, que tindrà lloc dissabte 6 d'octubre de 10 a 13.30 h. A més, enguany l'Arquitectour serà present a la plaça Sant Joan de Lleida amb una instal·lació informativa de caràcter efímer.

Inscripcions
Totes les visites són gratuïtes i obertes a la ciutadania, prèvia inscripció al 973 234 051 o a junta.lle@coac.net.

Com cada any, en col·laboració amb els Igers Lleida, s’organitzarà un Instawalk que comptarà amb la presència de rellevants instagramers especialitzats en fotografia d’arquitectura. Les fotografies vinculades a l’arquitectura i l’urbanisme de Lleida que es pugin a Instagram amb les etiquetes #arquitectour_lleida_2018 i #igerslleida entre el 6 i el 20 d’octubre podran ser utilitzades per la Demarcació de Lleida del COAC per a ser exposades.

Itinerari de dissabte 6 d’octubre: Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida. Turó de Gardeny

La primera de les rutes s’iniciarà a les 10.00 h a l'Edifici CeDiCo, Centre de Disseny del Coneixement (2008-2010) de la mà dels seus autors, els arquitectes Carme Casals, Ramon Maria Puig i Carles Sàez. La segona parada serà l'Edifici CDP-TIC (2009), dels arquitectes Josep Maria Mezquida i Pere Robert. La tercera visita seran als Edificis H (2007-2009), obra dels arquitectes Teresa Batlle, Felip Pich-Aguilera i Josep Maria Puigdemasa. El quart edifici que es visitarà serà el Fruitcentre Irta (2008-2011), de l'estudi Labox Design SLP (Anthony Foy, Sarah Gibson i Anna Ferrer), i per últim, tot el grup es desplaçarà al Magical (2009), obra dels arquitectes Teresa Teresa Batlle, Felip Pich-Aguilera i Josep Maria Puigdemasa.

Itinerari de diumenge 7 d’octubre: Cappont i Camps Elisis de Lleida

La sortida de la ruta de diumenge es farà a les 10.00 h des de l'Escola Camps Elisis, edifici d'Adolf Florensa (1918-1920) i ampliació d'Alfredo Fernández i Norberto Núñez (2003); es visitarà el Pavelló de l'Antorxa (1902) de Celestí Capmany; el Palau de vidre, de l'enginyer Josep Maria Cots (1965) i remodelació de l'arquitecte Carles Sàez (interior el 1984-1985 i accessos el 1996); CAP de Cappont (2000-2001) dels arquitectes Ramon Fité i Julio Mejón; i el conjunt d’habitatges de renda limitada de la Caixa de Pensions (1956-1958) de Lluís Domènech Torres.

Versió per a imprimirPDF version