Els arquitectes i la recuperació immobiliària a la província de Tarragona: encàrrecs, reptes i oportunitats

Imatge: 
Creative Commons - Demarcació de Tarragona del COAC
El pròxim dijous  6 de juliol de 2017 a les 19.00 a la Demarcació de Tarragona del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya es farà la conferència "Els arquitectes i la recuperació immobiliària a la província de Tarragona: encàrrecs, reptes i oportunitats” que anirà a càrrec de l'arquitecte Daniel Roig Nolla, actual president de l'agrupació provincial de promotors.

Després d’un període de depressió immobiliària, assistim a notícies econòmiques que parlen de recuperació al nostre sector. La nostra província, i en especial el Camp de Tarragona, comença a percebre alguns indicadors positius que anticipen un canvi de tendència. Però el canvi de veritat, el gran canvi del sector, ja s’ha produït i els arquitectes hem d’entendre bé quina és aquesta nova realitat: els nous protagonistes immobiliaris, els nous propietaris del sòl, els nous paràmetres de les entitats financeres, la internacionalització dels clients, l’impacte del turisme etc.

Els promotors immobiliaris d’avui no necessiten els mateixos arquitectes que ahir. El sector ha canviat i la nostra professió no en pot ser aliena si vol mantenir un rol protagonista i aconseguir encàrrecs. Estem davant el repte de transformar la nostra professió per tal de continuar sent imprescindibles.

A la conferència explicarem com funciona el negoci immobiliari, per tal que els arquitectes puguem entendre com pensa un promotor. Parlarem de l’herència del període 2000-2007 a la nostra província i quina és la situació actual segons sigui habitatge de primera residència, habitatge vinculat al turisme, indústria, logística, comercial, i també analitzarem les principals poblacions i zones. Quina és la influència de l’àrea metropolitana de Barcelona al nostre territori, i quins són els reptes de futur pel nostre territori.


Versió per a imprimirPDF version