Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
rehabilitació en estructura de fusta

Imatge © Bangolo Arquitectura. Projecte de voltes catalanes realitzat al restaurant Salón Aguasblanquillas, Torreperogil, Jaén, 2023.

INICIINTRODUCCIÓPROGRAMAINSCRIPCIONSPONENTS

PRESENTACIÓ DE LA III EDICIÓ

L’Associació Grup de Recuperació i Estudi de la Tradició Arquitectònica (GRETA) i la Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) organitzen la tercera edició de la jornada Les tècniques tradicionals en la construcció de l’arquitectura contemporània, que es realitzarà el dijous 5 d’octubre de 2023 (de 9.30 a 19 hores), al Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí (carrer d'Ullà, 31).

 

Un cop més, a través d’aquesta jornada, es posen en comú les peculiaritats de les tècniques tradicionals a casa nostra. Fa quatre anys, va tenir lloc la primera edició, a Girona, amb el focus posat en l’ús dels materials preindustrials en projectes contemporanis. La segona edició, a Banyoles, es va centrar en la qüestió de la forma i quin llenguatge correspon a les tècniques tradicionals actuals. Enguany, aquesta tercera edició, se centrarà en una de les peces clau de les tècniques tradicionals, la figura de l’artesà.

 

Per fer-ho, sota la direcció de l'arquitecte Oriol Roselló, es comptarà amb les ponències de professionals com Alejandro García Hermida, doctor arquitecte i màster en Conservació i Restauració del Patrimoni Arquitectònic per la UPM; amb el mestre ‘chocero’ Antonio Gandano; amb Jonathan Cory-Wright, fundador de CanyaViva; amb Juli Fina i Pere Viñas, de Costa Construccions SLU; amb els mestres d’obra especialitzats en volta catalana Jordi Domènech i Salvador Gomis; amb Max Rutgers, mestre estructurista especialitzat en fusta i fundador de MaxMadera; amb els arquitectes membres de l’Associació Fuset pel Patrimoni Rural, Alberto Sánchez i Guillermo Bosque; amb Cristina Thió, fundadora de Chroma restauració del patrimoni arquitectònic; amb Núria Casadevall, especialista en revestiments i acabats d’estuc, esgrafiats i planxat al foc; amb les doctores arquitectes Mariana Palumbo i Marta Domènech; amb els arquitectes Xevi Bayona i Octavi Mestre; i amb la gerent de la Unió d’Empresaris de la Construcció, M. Àngels Armengol.  

 

Un cop finalitzades les ponències, s’ha organitzat un sopar al Restaurant La Sala de Torroella de Montgrí.

 

Accedeix a la documentació de l'edició anterior.


ORGANITZA:


AMB LA COL·LABORACIÓ:

 

 

AMB EL PATROCINI DE: