Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Jornada: Construcció en fusta i Passivhaus

Jornada: Construcció en fusta i Passivhaus

Imatge: 
© AUS

El proper dijous 5 de novembre a les 18.30 h, l'AuS organitza una jornada dedicada a 2 edificis construïts amb estructures de fusta: un bloc plurifamiliar d’habitatges HPO de lloguer amb estrucutra de CLT a Muros de Nalón, Astúries, i una residència de gent gran amb entramat lleuger de fusta a Camarzana de la Tera, Zamora, ambdós certificats Passivhaus.

El programa de la sessió és el següent:

18:30 h Presentació a càrrec de Toni Escudé, vocal de la junta d'AuS

18:35 h Javier de Antón Freile, director de CSO Arquitectura, equip redactor del projecte de la Residència de gent gran Passivhaus, i Fernando San Hipólito, consultor Passivhaus i encarregat del càlcul de l’estructura de l’edifici.  

Promogut per Cajamir SL, l’edifici ha estat finalista dels Premis FAD d’Arquitectura 2020, finalista Or dels Premis 3 Diamants de Mitsubishi Electric i finalista als Premis de Sostenibilitat de Castilla y León. El nou edifici, que respon a la necessitat d’ampliar una residència realitzada per CSO el 2005, ha aconseguit ser el primer edifici hospitalari certificat Passivhaus d’Espanya i un dels primers quinze del món.

L’edifici s’ha concebut com una màquina energètica, on conflueixen diverses estratègies, tant passives com actives, al mateix temps que es medicalitza l’arquitectura del propi edifici per ajudar al benestar dels usuaris, concebint petits espais càlids “llar” que la diferencien dels grans espais freds “hospitals” comuns d’aquest tipus d’edificis.

19:05 h Loreto Iciar Fernández Gutiérrez, cap del Servei d’Edificació d’Habitatge de la Conselleria de Drets Socials i Benestar del Principat d’Astúries. Directora de l'obra de 20 Habitatges de Promoció Pública i trasters sota l’estàndar Passivhaus a Muros de Nalón, junt amb la redactora del projecte Cristina Fernández Somohano.

Es tracta del primer edifici públic d’habitatges certificat Passivhaus a Astúries i la primera iniciativa col·lectiva de la comunitat autònoma. L’edifici conforma un bloc de 3 alçades en què es troben els 20 habitatges públics en règim de lloguer de programa reduït (50 m2) format per estar-menjador-cuina, dos dormitoris, estenedor i bany. L’edifici es projecta al voltant d’un pati enjardinat central, que es configura com un gran espai de relació veïnal; al seu perímetre se situen els quatre cossos que defineixen l’edifici així com les passeres d’accés als habitatges. El sistema estructural és a base de panells de fusta contalaminada.

19:35 h Micheel Wassouf, CEO de Energiehaus arquitectos i certificador dels dos edificis.
Arquitecte per la Universitat Tècnica de Karlsruhe (Alemanya). Des de 2003 la seva carrera professional s’ha centrat en el desenvolupament d’alta eficiència energètica, basada en l’estàndard Passivhaus. Té el títol de dissenyador Passivhaus des de 2008, i des de l’any 2014 està acreditat com a certificador oficial pel Passivhaus Institut.

20:00 h Debat i preguntes


La sessió es podrà seguir en directe a través del següent enllaç.

Versió per a imprimirPDF version