Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
ARQUIMA

Visita tècnica a ARQUIMA, fàbrica d'entramat lleuger de fusta

Imatge: 
Imatge: © Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
La Delegació del Vallès va organitzar, el passat 18 de setembre, una visita tècnica a les instal·lacions d’ARQUIMA a Abrera. La visita va anar a càrrec d'Alan Gutiérrez, tècnic comercial, i Stefano Carlo Ascione, arquitecte i director de Màrqueting i Comunicació.

ARQUIMA és pionera i líder en el sector de la construcció industrialitzada amb entramat lleuger de fusta amb criteris de construcció passiva, salut, sostenibilitat i màxima eficiència energètica. Les seves solucions abasten des de la fabricació fins a la construcció d'envolupants i edificis amb un disseny integral basat en la digitalització de procediments i processos industrials. A la fabricació s’utilitzen materials amb la mínima petjada de carboni, com la fusta procedent de boscos gestionats de manera sostenible i certificats amb segells PEFC i FSC.

La fusta és un material ideal per al disseny passiu, combina la massa tèrmica amb una sèrie de mèrits de rendiment, inclosa la resistència a l'aigua, la integritat estructural i la qualitat de l'acabat. Mitjançant l'ús de la fusta, amb qualitats biològiques duradores, una alta capacitat higroscòpica i innocuïtat ambiental, es delimiten també altres problemàtiques.

Emprant, a més, aïllaments naturals com la fibra de fusta o suro, productes transpirables, reciclables i biodegradables, s’ajuda a netejar l'ambient de substàncies nocives i no naturals.

A més, industrialitzar permet tenir un major control sobre el projecte; les solucions s'automatitzen i en conseqüència es millora la qualitat del resultat final.

FOTO 1    FOTO 2    FOTO 3

Versió per a imprimirPDF version