Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Els Premis d’Arquitectura de les Comarques de Girona premien 15 projectes

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
El passat 1 de juny, la seu de la Demarcació de Girona del COAC va acollir l’Acte de lliurament de la 21a edició dels Premis d’Arquitectura de les Comarques de Girona, amb l’assistència de més de dues-centes persones. L’acte va començar amb la benvinguda per part del president de la Demarcació de Girona, Narcís Reverendo, qui va donar peu a les intervencions del 5è Tinent d'alcaldia de l'Àrea d'Urbanisme, Activitats, Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament de Girona, Joan Alcalà; del DT de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya a Girona, Pere Saló, i de la diputada de la Diputació de Girona, M. Àngels Planas.


Seguidament, la vocal de Cultura de la Demarcació de Girona, Sílvia Musquera, va donar a conèixer, d’entre les 33 obres que van passar la fase de seleccionats, els 14 projectes que han rebut un reconeixement del Jurat que, en aquesta edició ha estat format per Anna M. Bordas Geli, Pablo Garrido Torres i Miguel Roldán Andrade.

Així, els premis en la categoria Arquitectures + Interiors van ser per La casa dels tres murs a Olot de XAA Arquitectura – Xevi Bayona / Alba Colomer / Adrià Villarejo, per la Casa Retina a Santa Pau d’Arnau Vergés; i pel Centre d’art i hotel al Castell de Sant Julià de Ramis de Fuses Viader Arquitectes. En aquesta categoria el Jurat també n’ha destacat amb una menció especial les obres El molí vell a Sant Privat d’en Bas d’XAA Arquitectura - Xevi Bayona / Alba Colomer / Adrià Villarejo i la Casa 09 a Girona de Josep Camps i Olga Felip. I els projectes Pedra a Santa Cristina d’Aro de Victòria Barber i Frans Masana i a l’obra Àgora a Olot d’Eduard Callís i Guillem Moliner, també van ser reconeguts amb una menció.

A la categoria Paisatges, el Jurat va guardonar el projecte Urbanització de la nova plaça del Pallol a Girona de Manel Bosch i Montserrat Nogués. I també va decidir atorgar dues mencions a les obres Intervenció al fort de Sant Francesc a Volcà Montsacopa d’Olot de Mireia Torras i Pere Llimargas, i al projecte Entre camps de pomeres a Castelló d’Empúries de Clara Crous i Juli Sanjuan.

La intervenció Codi Petri a Girona de Víctor Almazán, Cristina Masferrer i Gustavo Torres va rebre el Premi Efímers 2018, i les obres Casa a Girona de M. Clara Riera, Maria Bosch i Denis Bilos, i Dreyer in Bloom a Girona d’Adrià Masó, Iker Pastor, Maria Duran, Paula Alejandro, Ewelina Rachwal, Víctor Pastor, Núria Vila, Raquel Puig i MilosPopovic; i Sol Sistere a Olot d’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot, van ser reconegudes amb una menció.

Pel que fa al Premi de l’Opinió 2018, que el decideix la ciutadania amb el seu vot d’entre la totalitat de les obres presentades, el va rebre la Casa de la Brisa a Llafranc d’Alexandra Vilà i Andrea Marc Buchmeier.

Després de l’acte de lliurament es va inaugurar l’exposició dels premiats i seleccionats d’aquesta edició que ha estat comissariada i dissenyada per MMMU Arquitectura. El projecte conté una sèrie d’elements formats per unes estructures que presenten les obres seleccionades i premiades, protagonistes principals de la mostra. El suport expositiu és lineal, modular i està realitzat amb un sistema constructiu format per elements de fusta subjectats per unes peces impreses en 3D que per la seva lleugeresa, faciliten el transport i el muntatge. La dimensió i autonomia dels mòduls permet distribuir els panells expositius, en infinites configuracions adaptant-se fàcilment a diversos espais.

2/06/2018
Tornar