Persona mesurant una finestra

Nou servei d’assessorament energètic dels edificis a Girona

Imatge: 
© Ajuntament de Girona

Des del passat 1 de febrer, els veïns de la ciutat de Girona poden conèixer l’eficiència energètica de casa seva gràcies al programa Edificat que promou l’Ajuntament de Girona en el marc del projecte transfronterer per al foment de la rehabilitació sostenible i l’eficiència energètica en l’edificació, Clúster Edificat, emmarcat en el Programa INTERREG V-A-Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020) i cofinançat amb el Fons FEDER de la Unió Europea. 

Amb el programa Edificat, del qual la Demarcació de Girona del COAC és un associat en el projecte, els ciutadans tenen a la seva disposició un assessorament personalitzat gratuït en eficiència energètica amb el qual podran saber com millorar el confort de la llar, reduir la factura energètica i en conseqüència, tenir més qualitat de vida. S’ha de tenir en compte que a Girona els edificis són els responsables d’aproximadament un terç de les emissions de CO₂ de la ciutat. Aquest gas d’efecte hivernacle és el principal causant del canvi climàtic, a més de tenir efectes nocius sobre la salut de la població. 

Funcionament del servei
Les persones interessades a conèixer l’estat de la seva llar, poden posar-se en contacte amb l’assessor energètic enviant un correu a l’adreça edificat@ajgirona.cat, i visitar la pàgina web del projecte. Després d’un primer contacte per telèfon, es concretarà una visita de l’immoble, habitatge o local a fi de detectar les mancances i les possibles solucions que la rehabilitació sostenible pot oferir. També se’ls informarà sobre ajuts i subvencions per fer l’obra i del procés de tramitació del projecte.

Amb aquest projecte, l’Ajuntament de Girona i els socis que en formen part, volen fomentar la transició verda i sensibilitzar a la població del gran repte que suposa la renovació dels habitatges per fer-los més eficients en termes energètics. També és una oportunitat per generar ocupació amb més valor afegit, de qualitat i de futur, ja que per fer front a la rehabilitació energètica del parc edificat  es preveu un creixement ocupacional de més de 50.000 persones/any en el conjunt de l’Estat en els pròxims deu anys.

18/02/2021
Tornar