Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Presentació del Premi Europeu Manuel de Solà-Morales a la millor recerca doctoral en el camp urbanístic

Imatge: 
© Universitat Politècnica de Catalunya
El 15 de març s'han presentat, a la Sala Solà-Morales del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, les bases del Premi Europeu Manuel de Solà-Morales, el qual reconeix les millors tesis doctorals en el camp de l’urbanisme presentades en una universitat europea.

El Premi es convoca en memòria del professor i arquitecte Manuel de Solà-Morales, que va ser mestre en l’urbanisme entès com una activitat intel·lectual i creativa compromesa amb la millora de les ciutats, a través del que ell anomenava “una recerca insistent”. Es tracta d'una iniciativa del Laboratori d'Urbanisme de Barcelona que Solà-Morales va fundar el 1969 a l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de la UPC, on va impartir docència durant més de quaranta anys.

La dotació és de 7.000 euros i es reconeixeran, cada dos anys, les millors recerques universitàries en el camp de la urbanística i podran presentar-s’hi totes aquelles tesis doctorals llegides en una universitat europea dos anys abans i que hagin obtingut una nota màxima.

El lliurament de la primera edició del premi tindrà lloc el febrer del 2017. En aquesta edició, el jurat estarà presidit pel professor Jean Louis Cohen, Dr. Arquitecte, professor d’Història de l’arquitectura i especialista en urbanisme a la New York University of Fine Arts i al Collège de France París, i en formaran part Kris Scheerlinck, Dr. Arquitecte, professor  d’Arquitectura i Disseny Urbà a la KU Leuven i Maria Rubert de Ventós, Dra arquitecta i catedràtica d’Urbanisme a l’ETSAB, en representació del Laboratori d’Urbanisme de Barcelona (LUB).

El Comitè Organitzador del premi està format pels professors de la UPC Joan Busquets, Josep Parcerisa i Carles Crosas.

Joan Busquets, catedràtic de la Graduate School of Design de la Universitat Harvard i fundador del Laboratori d’Urbanisme de l’ETSAB de la UPC, ha estat l’encarregat d’explicar el premi en un acte en el qual també hi han intervingut l’esposa de l’arquitecte Manuel de Solà-Morales, Rosa Feliu; el vicerector de Política Universitària de la UPC, Antoni Ras; el degà del COAC, Lluís Comerón; el director de l’ETSAB, Jordi Ros; el gerent de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Ramón Torra; el director del Laboratori d’Urbanisme, Josep Parcerisa, i el director del Departament d’Urbanisme i Ordenació del Territori de la UPC, Estanislao Roca.

Consulteu les bases del Premi Europeu Manuel de Solà-Morales

 

16/03/2016
Tornar