Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

L’Arxiu Històric del COAC col·labora amb les exposicions "Germans Busquets. Un univers compartit" i "Masó Interiors"

Imatge: 
© Museu d'Art de Girona (MdA)
El Museu d’Art de Girona (MdA) va inaugurar, el passat 29 d’octubre, l’exposició temporal "Germans Busquets. Un univers compartit " dedicada a l’obra dels germans Busquets, unes figures que esdevenen cabdals en l’estudi de la segona generació de noucentistes a Catalunya i ben especialment a Girona. Josep Maria, Lluís i Jaume, col·laboradors de l’arquitecte Rafael Masó, van donar un nou impuls i valor als treballs en arts aplicades, ben especialment des de la Galeria de Bells Oficis oberta a Girona l’any 1918.

La recent donació del Fons Germans Busquets i Mollera, gràcies a la generositat de Mn. Joan Busquets i Dalmau, ha estat el pretext de la mostra que, a cura de Gloria Bosch i Susanna Portell, presenta una tria dels dibuixos, caritcatures, dissenys tipogràfics, apunts i documentació que permet conèixer l’amplia i variada producció artística dels tres germans.

En aquesta ocasió, l’Arxiu Històric del COAC col·labora cedint en préstec el croquis per a plafó ceràmic de Sant Narcís de la Galeria de Bells Oficis i disseny gràfic de Girona, obra de l’arquitecte Rafael Masó i Valentí.

"Germans Busquets. Un univers compartit " es podrà visitar fins 21 de maig de 2017.

Per altra banda, el Museu de Sant Feliu de Guíxols obre al públic l’exposició "Masó Interiors" el pròxim 26 de novembre de 2016. La mostra, que ja es va poder veure a la Fundació Rafael Masó de Girona, és un recorregut per l’interior de nou habitatges dissenyats per l’arquitecte Rafael Masó Valentí (Girona, 1880-1935) al llarg de la seva carrera, entre 1907 i 1932.

Rafael Masó veia la transformació dels interiors domèstics com un aspecte més de la identitat nacional, de la modernització i de l’europeïtzació de Catalunya que propugnava el Noucentisme. D’una banda, va introduir i adaptar als seus interiors les idees dels dissenyadors més avançats d’Anglaterra, Àustria i Alemanya, i de l’altra, va integrar-hi les aportacions de tot un grup d’artesans i artistes de les comarques de Girona, que va saber donar forma als mobles, els vitralls, els esgrafiats, la forja i la ceràmica que ell dibuixava. L’exposició també permet veure l’abast territorial de les obres de Masó, ja que aquestes cases són a Girona, Sant Feliu de Guíxols, Olot, Torroella de Montgrí i l’Estartit.

En aquesta ocasió, l’Arxiu Històric del COAC, que custodia el Fons Rafael Masó, ha cedit 125 peces.

"Masó Interiors" es podrà visitar fins al 30 d’abril de 2017 al Museu de Sant Feliu de Guíxols.
22/11/2016
Tornar