Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Projecte Hotel-Salut

Projecte Hotel-Salut: Engeguem un estudi amb l'Hospital Clínic i l'Hotel Catalonia Plaza

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
Un element clau en la gestió sanitària de la crisi de la COVID-19 ha estat la incorporació de diferents instal·lacions hoteleres com a hotels-salut, que durant els moments més durs de la pandèmia van acollir pacients lleus en fase de recuperació. L'adaptació d'aquests equipaments es va haver de fer en un temps rècord, gràcies a la generositat dels hotelers i a la ràpida presa de decisions dels professionals que en aquell moment estaven a primera línia.

Optimitzar l’adaptació dels equipaments no sanitaris fent gestió del coneixement
En col·laboració amb l'Hospital Clínic i l'Hotel Catalonia Plaza, des del COAC engeguem el Projecte Hotel-Salut, que té com a principal objectiu elaborar un estudi que recopili l'experiència acumulada per tal que, si en el futur fos necessari, el muntatge dels hotels-salut pugui fer-se amb tot el coneixement possible dels factors arquitectònics, urbanístics i constructius a tenir en compte, sumats als coneixements clínics i d'infraestructures. 

Així, a l'anàlisi que s'està duent a terme, es treballen factors com la necessitat de garantir circulacions segures per al personal i els pacients, la importància de la ubicació dels hotels en l'entorn urbà (que condiciona l'accés de les ambulàncies o l'estacionament de vehicles amb material sensible, per exemple) o l'aplicació de solucions constructives reversibles, que no comprometin les instal·lacions preexistents.

De l'estudi es trauran conclusions que permetran identificar quines són les característiques essencials que han de complir equipaments que no són sanitaris perquè puguin ser utilitzats en cas d'emergència, sense haver de patir cap alteració que comprometi després la tornada a la normalitat.

Els alumnes de dos postgraus de l'Escola Sert, implicats
El Projecte Hotel-Salut el duu a terme l'equip docent i l'alumnat dels postgraus de l'Escola Sert Projectar l'Hotel del segle XXI i Facility Management, actualment en curs, i compta amb el suport dels arquitectes dels Grups de Treball de Facility Management, Retail i Arquitectura i Salut del COAC.

La previsió és tenir-lo enllestit el proper mes de juliol, per posar-lo a disposició tant de CatSalut com del Gremi d'Hotels.
11/06/2020
Tornar