Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Atorgats els Premis d’Arquitectura de Girona 2013

Atorgats els Premis d’Arquitectura de Girona 2013

L’espai públic teatre La Lira de Ripoll, d’RCR Aranda Pigem Vilalta Arquitectes i Joan Puigcorbé; el CEIP Sant Roc d’Olot, Antoni Barceló i Bàrbara Balanzó, i l’ampliació i remodelació del presbiteri de la Catedral de Girona, de Montserrat Nogués i Josep Pla i Mn. Genís Baltrons han estat les obres guanyadores dels tres Premis d’Arquitectura de les Comarques de Girona 2013. El Premi Jurat de la Cultura i el Premi Jurat de la Indústria han estat per la Carpa al Restaurant Les Cols d’Olot, també d’RCR.

El Jurat també ha volgut donar una menció especial a la Rehabilitació d’una casa de poble a Matajudaica, de tallerdarquitectura_Bernat Llauradó Auque,r i tres mencions als projectes Casa mossegada a Sant Feliu de Pallarols, Arnau Vergés; SAV¬536 ampolles per a ordenar el servei d’atenció al visitant de la cooperativa La Fageda de Santa Pau, d’espai androna s.l Xevi Moliner i Sílvia Armengol; i Reinventar-se o morir de Girona, de Pere Fina, Albert Bosch i M. Clara Riera.

Els premis van ser lliurats el 31 de maig a la Demarcació de Girona del COAC, en un acte que va comptar amb la participació del conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Santi Vila; el degà del COAC, Lluís Comerón; de l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont; del president de la Diputació de Girona, Joan Giraut; del director d’àrea de Negoci de Girona ciutat de “la Caixa”, Xavier Ponsatí; del president del Jurat dels premis d’aquest any, José Ignacio Linazasoro, i del president del COAC a Girona, Frederic Cabré.

Després de l’acte es va inaugurar l’exposició que recull les disset obres que han quedat seleccionades, i que ha comptar amb l’arquitecte Xavier Bayona com a comissari.

Aquest 2013, els premis han comptat amb un total de 63 propostes, de les quals 17 han estat les seleccionades. Analitzades, es registra un equilibri entre l’obra pública i l’obra privada presentada (31 vers 32 projectes). Entre aquestes, pren un paper protagonista l’habitatge unifamiliar aïllat i els equipaments promoguts per entitat públiques. El segueixen els projectes de rehabilitació i, amb poca participació, projectes d’interiorisme, d’urbanisme i d’ús industrial. Segueix tenint una presència notable les intervencions efímeres, com els patis de l’esdeveniment Girona, Temps de Flors 2012, i projectes expositius.
br> Aquest any, el Jurat encarregat de seleccionar els projectes ha estat format per José Ignacio Linazasoro, Carme Ribas i Carme Muñoz.

Igual que en edicions anteriors, els Premis d’Arquitectura de les Comarques de Girona segueixen comptant amb la col·laboració de la Diputació de Girona i “la Caixa” com a patrocinadors principals; empreses com Ascensors Serra, Arcadi Pla SA, LB Leopold Bautista SL Bulthaup Girona i Blanes, Vidresif SA, Iguzzini, l’Hotel Llegendes de Girona, i els mitjans de comunicació Diari de Girona

Vegeu més informació sobre els Premis de Girona

3/06/2013
Tornar