La innovació en la construcció amb materials naturals centra la sessió del Grup de Treball de Sants-Montjuïc

La innovació en la construcció amb materials naturals centra la sessió del Grup de Treball de Sants-Montjuïc

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
El passat 20 d’abril el Grup de Treball de Sants-Montjuïc del Col·legi d’Arquitectes es va reunir per celebrar un debat sobre construcció amb materials naturals a la Seu del Districte.

L’acte va comptar amb la participació del degà del COAC, Lluís Comerón, que va defensar un futur amb una arquitectura sostenible i eficient, on els edificis siguin autònoms i no sigui necessari el consum energètic.

La trobada va comptar també amb la participació de l’arquitecta Maite Sainz de la Maza, fundadora de Fet de Terra, empresa que es dedica a la investigació i assessorament sobre nous materials per a la bioconstrucció. En la seva intervenció, l’arquitecta va explicar els beneficis de la construcció amb materials naturals, com són el confort tèrmic i acústic o el fet de ser materials sostenibles per al medi ambient.

Així mateix, Sandra Martín Lara, arquitecta i sòcia fundadora de Casa Slow, empresa de bioconstrucció modular per a situacions d’emergència, que utilitza materials com la fusta i la terra en els seus projectes. Una de les seves obres destacades, un projecte ubicat a l'Àfrica fet en col·laboració amb una ONG, els ha permès seguir comprovant la viabilitat econòmica i constructiva i l’adaptació al lloc dels seus sistemes modulars.

Finalment, es va obrir un debat entre els membres del Grup de Treball i les empreses convidades, Fet de Terra i Casa Slow. En el debat es va incidir en el futur de la construcció sostenible i els beneficis que pot tenir sobre la societat.

Pots recuperar el contingut de la jornada aquí:
20/05/2017
Tornar