Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Arriba el Nadal, el fred i el 'No t'ho perdis!' del desembre!

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
Arriba desembre, el Nadal i (per fi) el fred. El #Nothoperdis us proposa activitats per tota la família per un dels mesos amb més dies d’oci.

Comencem amb els més menuts, que a partir de mitjans de mes tenen una sèrie d’activitats proposades pel Centre Obert d’Arquitectura: des de la papiroflèxia fins a una cúpula passant per la construcció de refugis urbans. A l’Agenda d’Arquitectura trobareu totes aquestes activitats recopilades perquè escolliu la que més us agradi.

Seguim amb les escoles, però de grau superior. El 17 de desembre s’inaugura el Pavelló Oriol Bohigas de l’escola Eina, a les instal·lacions d’Eina Bosc, un pavelló ubicat en un dels primers edificis de l’estudi d’aquest arquitecte, aleshores encara associat únicament amb Josep Martorell. La inauguració, a la que us heu d’apuntar, comptarà amb un concert.

D’escola a escola. Sortim de Barcelona per anar a la Facultat d’Arquitectura de Reus, on fins al 23 de desembre hi ha una exposició de projectes finals de carrera que permeten saber com serà el futur (ja el present) de l’arquitectura a Tarragona.

Aprofitant que som a Tarragona, podem baixar a la capital per visitar una exposició important: Jujol a Monferri, sobre una de les seves obres majors, el santuari d’aquest poble, que va veure les seves obres aturades durant dècades per ser represes fa pocs anys i acabades sota la direcció de Joan Bassegoda, que va aconseguir acabar l’obra a 1999 després de quinze anys d’obres. L’exposició, que es pot visitar al COAC de Tarragona, restarà oberta fins a mitjan gener.

Si seguim amb exposicions i amb estudiants, fins a finals de desembre podreu visitar l’exposició sobre les propostes del Centre de Rem d’Empuriabrava, i ho podreu fer in situ a Castelló d’Empúries mateix: un dels llocs més singulars i diferents de Catalunya ha estat objecte d’investigació per part d’estudiants d’arquitectura. El resultat val la pena.

Tornant a Barcelona, us recordem que a la seu central del COAC, al Centre Obert, es pot visitar una de les exposicions més ambicioses que s’han organitzat darrerament: la que versa sobre l’arquitecte Fernando Higueras, que va llegar el seu arxiu al COAC. L’exposició explora la seva al·lucinant obra, una de les més singulars del panorama europeu al segle XX, a través dels fons de l’Arxiu.

I, per últim, us recordem l’exposició “Còmics, somni i història”, sobre el novè art, que s’exposa fins a mitjan gener a la seu del Caixafòrum de Barcelona. Aquesta exposició passa de manera transversal per tota la història del còmic i n’analitza la seva gènesi creativa. Afanyeu-vos.

Això és tot fins a l’any que ve: Estigueu atents a les itineràncies de les exposicions que proposa el COAC. Trobareu tota la informació necessària sobre aquests actes, horaris, llocs, modalitats d’inscripció, a l’Agenda d’Arquitectura del COAC, conjuntament amb molts d’altres. Aquest #Nothoperdis forma també part del podcast Perspectiva, de Catalunya Ràdio, que teniu disponible al web de l’emissora. 

 

30/11/2022
Tornar