Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Arquitectour Lleida 2022

Arquitectour 2022: rutes guiades inèdites per edificis de la rambla d’Aragó de Lleida

Imatge: 
COAC Lleida

El proper dissabte 22 d’octubre, de 10.00 a 13.30 hores, tindrà lloc la vuitena edició de l’Arquitectour Lleida, organitzada per la Demarcació de Lleida del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC). Enguany, la visita guiada se centrarà en un eix emblemàtic de la ciutat: la rambla d’Aragó de Lleida. Durant la ruta es visitaran quatre edificis: el Rectorat de la Universitat de Lleida, antic Seminari; la Biblioteca Pública, antiga Casa de la Maternitat; els Serveis Territorials del Departament de Cultura, antic Montepío, i les Cases Balasch o Cases Noves.

L'activitat és gratuïta i es realitza per vuitè any consecutiu amb motiu del Dia Mundial de l’Arquitectura, que se celebra anualment el primer dilluns del mes d’octubre. Per poder participar cal inscriure’s prèviament al telèfon 973234051 o enviant correu electrònic a junta.lle@coac.net.

 En relació amb l'elecció de la rambla d’Aragó per a l’edició d’enguany, Orland Martí, vocal de Cultura de la Demarcació de Lleida del COAC, ha destacat que és un eix de la ciutat molt significatiu i “ens possibilita fer una tria d’edificis importants que han estat rehabilitats per a altres usos molt diferents dels originals, però alhora aquests nous usos han fet que esdevinguin punts d’atracció de la ciutat”. Pel que fa als edificis escollits per a la ruta, Martí ha subratllat que tots quatre pertanyen a la mateixa època, entre finals del segle XIX i inicis del XX, i que “van aparèixer un cop Lleida surt fora de les muralles”. El vocal de Cultura ha donat rellevància a la ponència prèvia de Josep Maria Llop, que es farà al Rectorat -el primer dels edificis que es visiten a la ruta- “perquè vincula la rambla d’Aragó al moment històric en què la ciutat surt enfora de les seues pròpies muralles”.

En el marc de l’Arquitectour, el pròxim dijous, 20 d’octubre a les 19.30 hores, tindrà lloc a la sala Víctor Siurana del Rectorat de la Universitat de Lleida l’Arquitectour Debat amb la ponència “La rambla d’Aragó” a càrrec de l’arquitecte i urbanista Josep Maria Llop.

ACTIVITATS

Arquitectour Debat 2022: “La Rambla d’Aragó i les Rondes a Lleida”

Dia: Dijous, 20 d’octubre

Hora: 19.30 h

Lloc: Sala Víctor Siurana del Rectorat de la Universitat de Lleida

Entrada lliure

 

 Arquitectour Lleida 2022: Arquitectura a la rambla d’Aragó

Dia: Dissabte, 22 d’octubre

Hora: De 10.00 a 13.30 h

Punt de trobada: Rectorat de la Universitat de Lleida, al vestíbul principal de la plaça Víctor Siurana 1, a les 9.45 h

Inscripcions obligatòries: T. 973234051 – junta.lle@coac.net

Activitat gratuïta amb places limitades

 

Descarrega't el tríptic aquí

11/10/2022
Tornar