Imatge de Barcelona

Festes d'Arquitectura: reflexionem sobre l'espai urbà i l'arquitectura als barris de Barcelona

Imatge: 
© Unsplash
En el marc de la Setmana d'Arquitectura, que se celebrarà entre el 7 i el 17 de maig, el COAC impulsa '10 districtes, 10 Festes d'Arquitectura', un conjunt d'iniciatives per debatre sobre els temes d'interès i actualitat relacionats amb l'espai urbà i l'arquitectura dels districtes de la ciutat de Barcelona.

A partir d'un espai singular de cada districte, les festes busquen aportar reflexions des d'un punt de vista sociocultural i d'innovació social que demostri com l'arquitectura i el col·lectiu dels arquitectes poden contribuir a la millora dels barris. En aquest sentit, cada festa organitza tallers per fer des de casa i accions participatives. Descobriu com fer-ho!


                              

Posar en valor el patrimoni arquitectònic d'arreu de la ciutat
Les festes, doncs, posen en valor el patrimoni rural de Nou Barris, el passat industrial de Sant Martí, un edifici historicista a l’Eixample o l’arquitectura més avantguardista del Moviment Modern a Ciutat Vella i Sant Andreu, a més a més de l'arquitectura de l’aigua d’Horta-Guinardó. També podrem aprendre el significat de noves paraules com refugi climàtic i naturalització de la ciutat a Sarrià, o què és una mapathon a Les Corts. Alhora, a Sants-Montjuïc, comprovarem la importància del comerç de proximitat i a Gràcia podrem sentir com es pot fer una Festa del Silenci.

L'organització de totes les trobades compta amb la col·laboració activa i voluntària dels Grups d'Arquitectes dels districtes i de les escoles superiors d’arquitectura de Barcelona, que han apadrinat una festa per afavorir les relacions intergeneracionals i l'aprenentatge sobre l'entorn.

Recupera la Festa d'Arquitectura 2019: Gran plantada d'arbres
Un dels punts àlgids de la Setmana d'Arquitectura del 2019 va ser la Festa d'Arquitectura que el COAC va organitzar el 19 de maig: una gran plantada d'arbres als voltants de l'Hospital Sant Joan de Déu, que va posar en valor com l'arquitectura pot fer més agradable un espai difícil.

Vols conèixer què és la Setmana d'Arquitectura? Clica aquí


27/04/2020
Tornar