Exposició Lina Bo Bardi

Lina Bo Bardi, guardonada a la Biennal de Venècia amb un Lleó d'Or in memoriam

Imatge: 
Inauguració de l'exposició de Lina Bo Bardi al COAC l'any 2019
La Biennal d'Arquitectura de Venècia, que inaugurarà la seva 17a edició el proper 22 de maig, ha decidit atorgar el Lleó d'Or a la Trajectòria a la memòria de l'arquitecta italobrasilera Lina Bo Bardi.

El premi ha estat proposat per Hashim Sarkis, comissari de la Biennal, que enguany porta per títol "Com viurem junts?". L'arquitecte libanès, degà de l'Escola d'Arquitectura del MIT, destaca que Bo Bardi "exemplifica la perserverància de l'arquitecte en temps difícils, ja siguin guerres, conflictes polítics o immigació, i la seva capacitat per seguir sent creativa, generosa i optimista en tot moment".

El 2019, el COAC va organitzar l'exposició "Lina Bo Bardi a Bahia", concebuda i comissariada per l'arquitecta Carla Zollinger. La mostra, que es va poder veure a la seu de plaça Nova durant la primavera i seguidament va itinerar per diferents seus del COAC, va coincidir en el temps amb altres mostres sobre l'arquitecta italobrasilera: una a la Fundació Miró, i l'altra a la Fundació Juan March de Madrid.

L'exposició del COAC mostrava un dels períodes més creatius i alhora menys coneguts de l'arquitecta, l’experiència del qual fou fonamental en obres com el MASP i el SESC Pompeia. En ella s'exposaven les obres realitzades entre 1959 i 1964, quan fou directora del Museu d'Art Modern de Bahia, i entre 1986 i 1990, quan va realitzar una sèrie de projectes de regeneració urbana per al Centre Històric de Salvador de Bahia. Entre el material exposat, es podien veure maquetes de les obres, imatges del fotògraf Leonardo Finotti i peces de mobiliari que Bo Bardi va dissenyar per als seus projectes a Bahia.

Tot recordant l'exposició, recuperem el vídeo de la conferència inaugural, a càrrec de Xavier Monteys:


 
16/03/2021
Tornar