Visita a la Seu d'Ègara: Esglésies de Sant Pere de Terrassa

Visita a la Seu d'Ègara: Esglésies de Sant Pere de Terrassa

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
La Delegació del Vallès, conjuntament amb el Museu de Terrassa, va organitzar el passat 1 de juny una visita en família a les Esglésies de Sant Pere de Terrassa.

El conjunt monumental de La Seu d'Ègara, situat al bell mig de la ciutat de Terrassa, vora el Parc de Vallparadís, ha conservat un testimoni únic de l'art i l'arquitectura de diferents èpoques: dels primers segles del cristianisme a la Hispània romana, d'una poderosa seu episcopal durant el Regne dels Visigots i d'un recinte religiós molt especial en el marc de la Catalunya medieval i de l'art romànic. A més, exhibeix dos retaules gòtics extraordinaris i mostres molt característiques de l'art renaixentista i barroc.

La Seu d'Ègara és actualment un dels monuments més singulars dins del patrimoni cultural català, espanyol i europeu. En aquests moments està en marxa la seva candidatura per obtenir la distinció de Patrimoni de la Humanitat, que atorga la UNESCO, basada en el caràcter únic i universal d'alguns elements singulars que han travessat els segles fins als nostres dies i que en el segle XXI han estat recuperats i protegits com a llegat extraordinari per a les futures generacions.
5/01/2019
Tornar