Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
No t'ho perdis!

El mes de juliol, l'Agenda d'Arquitectura s'omple d'activitats. No t'ho perdis!

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

Arriba el mes de juliol i us proposem el darrer #Nothoperdis del curs, amb tot d’actes presencials per tot Catalunya per combinar-los amb sortides i arquitectures de proximitat. Comencem:

Primer, una exposició històrica al Museu de la Garrotxa: la primera exposició individual del fòtograf Hisao Suzuki, Creu de Sant Jordi 2022, i un dels fotògrafs de referència en arquitectura al món sencer. L’exposició connecta obres amb retrats d’arquitectes en díptics arquitecte-obra que donen una visió transversal del seu arxiu, dipositat ara a la Fundació RCR-Bunka d’Olot.  

La nostra segona proposta és a Barcelona, on el Museu del Disseny exhibeix Transgressions, una exposició sobre ceràmica contemporània. La ceràmica, cada cop més en boga, segueix essent un dels materials de referència (per sostenible, per reusable) del moment.

Després de l’excursió a Barcelona, tornem a Olot: el COAC mostra els fons del seu arxiu amb dibuixos dels arquitectes Ignasi Bosch i Joan Maria de Ribot: dibuixos pensats per construir més que per ensenyar, posseïts d’aquesta eloqüència seca que els dona la utilitat. Un tresor. 

A Figueres hi ha una exposició complementària a la d’Olot: de la mateixa col·lecció i amb la mateixa temàtica, mostra en aquest cas dibuixos de Moner, Galí i Martín Madrid, arquitectes amb una obra no tan coneguda que va crear paisatge urbà, potent i molt reinvindicable. 

Però no marxem de les comarques gironines: a Banyoles es poden visitar les escultures transitables de Josep Miàs: maquetes que són en elles mateixes arquitectures, que han suscitat l’interès del Centre Pompidou, convertint aquest arquitecte en una de les nostres referències internacionals, que ara exposa a casa seva. 

Tornem a Barcelona: el 7 de juliol, Llàtzer Moix presenta al Disseny Hub el seu darrer llibre “Palabra de Pritzker” amb Sergio Vila Sanjuán i Marta Thorne, una de les persones més importants per a la concessió d’aquests guardons. L’acte quedarà disponible, i el llibre mereix una lectura. 

Seguim amb presentacions de llibres: si passeu per Cadaqués el dia 16, us trobareu a la galeria Marges-U la presentació del llibre "Llegat i llinatge. Una certa arquitectura moderna a Cadaqués", amb Manuel Martín Madrid, Aureli Mora i Elias Torres: bona oportunitat per viatjar-hi i gaudir in situ de totes les seves arquitectures. 

Per últim, el dia 21 de juliol es presenta el catàleg de la present mostra d'Stella Rahola a Can Framis, on s'exposa la seva obra recent. L’acte tindrà forma de debat moderat per Àlex Susanna. 

Trobareu tota la informació sobre aquests actes –horaris, llocs, modalitats d’inscripció– a l’Agenda d’Arquitectura del COAC, conjuntament amb molts d’altres. Aquest #Nothoperdis forma també part del podcast Perspectiva, de Catalunya Ràdio, que teniu disponible al web de l’emissora

4/07/2022
Tornar