Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
La tramitació de la Llei de l'Arquitectura avança: compareixences institucionals al Parlament

La tramitació de la Llei de l'Arquitectura avança: compareixences institucionals al Parlament

Imatge: 
© Parlament de Catalunya
El Projecte de llei de l'arquitectura avança en la seva tramitació parlamentària, i actualment ja està en la fase de compareixences al Parlament per part de diferents institucions i associacions que exposen el seu punt de vista pel que fa al contingut del text.

Compareixença del COAC
El Col·legi d'Arquitectes participarà el proper dia 1 de març a les 9:45 h, i ho farà amb la intervenció del degà Lluís Comerón, membre del grup de treball que es va encarregar d'elaborar el redactat de la futura llei. La seva intervenció està previst que sigui d'una hora i quart de durada, després de la qual serà el torn dels representants dels Col·legis d'Enginyers de Camins, Canals i Ports; Enginyers Industrials i Economistes (a les 11 h) i Aparelladors, Enginyers Tècnics Industrials i Enginyers Tècnics d'Obres Públiques (a les 12 h).

Totes les compareixences es podran seguir en directe a través del Canal Parlament.

Compareixences anteriors
El passat dia 15 de febrer van tenir lloc les primeres compareixences, participant-hi les següents entitats: Cooperativa d'arquitectes La Col, Arquitectes per l'Arquitectura (AxA), Agrupació Arquitectura i Sostenibilitat del Col·legi d'Arquitectes (AUS), Agrupació d'Arquitectes Urbanistes del Col·legi d'Arquitectes (AAUC), Consell d'Escoles d'Arquitectura de Catalunya, Federació de Municipis de Catalunya i Associació Catalana de Municipis.

Podeu recuperar totes les compareixences al web del Canal Parlament.


Objectiu de la futura Llei de l'Arquitectura
El Projecte de llei estableix l’interès públic de l’arquitectura i promou el reconeixement del seu valor social establint mesures de divulgació, promoció i educació. Preveu l’actuació de les administracions públiques amb diversos instruments, com són la creació del Consell de Qualitat Arquitectònica de Catalunya i del premi Catalunya d’Arquitectura, o l’impuls de polítiques específiques d’àmbit local.

En l’àmbit de la contractació pública, conté mesures necessàries perquè els criteris de valoració de la qualitat arquitectònica rebin sempre una valoració predominant; promou la continuïtat entre projecte i direcció d’obra, la composició adequada dels jurats, els procediments que permetin l’accés a la professió dels joves titulats i l’establiment de valors orientatius per calcular el preu de licitació dels contractes de redacció de projectes.

Des del COAC vetllem perquè la futura Llei catalana d’arquitectura respongui a les necessitats de la societat, de l’arquitectura i dels arquitectes del present i del futur. En aquest sentit, de cara a la futura compareixença, us convidem a que ens feu arribar els vostres comentaris i reflexions perquè les puguem tenir en compte a deganat@coac.net.

Documentació
- Projecte de llei publicat al BOPC, 24 de març 2016
- Pàgina del Departament de Territori i Sostenibilitat sobre la Llei de l'Arquitectura.



20/02/2017
Tornar