Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Concurs per al projecte de comissariat que representarà Catalunya i Balears a la Biennal d'Arquitectura de Venècia 2025

Imatge: 
Institut Ramon Llull
L’Institut Ramon Llull convoca el procés de selecció del projecte de comissariat per a la participació de la cultura catalana a la 19a edició de la Biennal de Venècia d’Arquitectura 2025, dins el programa Eventi Collaterali. La data límit per presentar propostes és el dijous 20 de juny, a les 14h.

S'ha obert el procés de selecció del projecte de comissariat per a la participació de Catalunya i Balears a la 19a edició de la Biennal de Venècia d’Arquitectura 2025, que tindrà lloc del 10 de maig al 23 de novembre, dins el programa Eventi Collaterali. Una edició dirigida per l’arquitecte, enginyer, activista i professor del Massachusetts Institute of Technology, Carlo Ratti (Torí, 1971), que ha escollit com a temàtica Intelligens. Natural. Artificial. Collective.

El procés de selecció es divideix en dues parts. La primera volta està oberta a tothom qui estigui interessat en presentar una proposta que compleixi els requisits descrits a les bases. Aquesta primera fase es tancarà el dijous 20 de juny, a les 14h. A partir d’aquí, un comitè d’experts escollirà un màxim de cinc propostes finalistes i els convidarà a participar a la segona volta, que consistirà en lliurar el desenvolupament de la proposta inicial abans del dilluns 15 de juliol a les 14h, i l’exposició presencial del projecte davant l’esmentat comitè el 23 de juliol, a la seu de l’IRL.

A més d’estar en sintonia amb el lema escollit per Carlo Ratti, les propostes presentades també hauran de vincular-se a la temàtica del Congrés Mundial d'Arquitectura de la Unió Internacional d’Arquitectes (UIA) que es farà a Barcelona el 2026, coincidint amb l’any en què la ciutat serà la Capital Mundial de l'Arquitectura. La temàtica del Congrés és Becoming, Architectures for a Planet in Transition.

El COAC participa al comitè d'experts
El comitè d’experts d’aquest procés selectiu està format pels següents professionals:

Presidència:
Pau Bajet i Tomeu Ramis, membres de l’equip comissarial de la proposta Becoming, Architectures for a Planet in Transition del Congrés Mundial d’Arquitectura UIA 2026, amb un únic vot.

Vocals:
Maria Buhigas, arquitecta en cap de l’Ajuntament de Barcelona
Judit Carrera, directora del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB)
Guillem Costa Calsamiglia, degà del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC)
Marina Otero Verzier, arquitecta, comissària i investigadora. Comissària del pavelló d’Holanda a la Biennal d’Arquitectura de Venècia 2018 i co-comissària de la 13a Biennal de Shangai 2021.
Eva Serrats, arquitecta i co-comissària de l’exposició de la cultura catalana a la Biennal d’Arquitectura de Venècia 2023 (Seguint el peix).

Podeu consultar les bases del procés de selecció aquí.

5/06/2024
Tornar