Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Catalonia in Venice: Air/Aria/Aire

L'estudi 300.000 km/s obté una menció honorífica als Premis de la UIA

Imatge: 
© 300.000 Km/s. Catalonia in Venice: Air/Aria/Aire
La Unió Internacional d'Arquitectes (UIA) ha decidit reconèixer l'estudi català 300.000 km/s amb una menció d’honor al Premi Sir Patrick Abercrombie de Planejament i Disseny Urbà. La candidatura va ser presentada pel COAC a través del Consell Superior de Col·legis d'Arquitectes d'Espanya (CSCAE).

Amb seu a Barcelona, 300.000 km/s està format pels arquitectes Mar Santamaria i Pablo Martínez, cofundadors, i Ana Badenas, project manager. Es defineix com un "think tank urbà" que utilitza el coneixement proporcionat pels ciutadans i per les dades, a través dels nous paradigmes informàtics, amb l'objectiu de millorar l'anàlisi urbana, la planificació estratègica i la presa de decisions.

Entre els seus projectes destaca el Pla d’Usos de Ciutat Vella, que ha estat guardonat amb el Premi d'Urbanisme Espanyol 2019, atorgat pel CSCAE; el Premi d'Urbanisme Manuel de Solà-Morales, de la Societat Catalana d’Ordenació del Territori (SCOT); i el Premi S+T+ARTS, de la Comissió Europea. 

L'estudi també va participar en el projecte Air/Aria/Aire, comissariat per Olga Subirós per a la 17a Biennal d’Arquitectura de Venècia, i va col·laborar en el número extraordinari de la revista Quaderns d’Arquitectura i Urbanisme que el COAC va publicar amb motiu d'aquest projecte.

El Jurat dels Premis de la UIA ha destacat que els projectes de 300.000 km/s “tenen una bona comprensió de les ciutats i ofereixen una aproximació a una sèrie de qüestions centrals de planificació de les ciutats que cal abordar avui enmig de la carrera contra el temps davant el canvi climàtic”.

Premis UIA
La Medalla d’Or i els Premis de la Unió Internacional d'Arquitectes es concedeixen cada tres anys, coincidint amb la celebració del Congrés Mundial. A més de la Medalla d’Or, la més alta distinció que un arquitecte pot rebre dels seus companys, s'atorguen cinc premis sobre àrees específiques: el Premi Patrick Abercrombie, a treballs exemplars en matèria de planejament i concepte urbà; el Premi Jean Tschumi, a les contribucions escrites sobre arquitectura; el Premi Auguste Perret, a l’excel·lència en la tecnologia aplicada a l’arquitectura; el Premi Robert Matthew, per a entorns sostenibles i humans, i el Premi Vassilis Sgoutas, a la millora de les poblacions més desafavorides.

La cerimònia de lliurament de premis tindrà lloc el 6 de juliol a Copenhage, en el marc de la celebració del Congrés UIA 2023.

Podeu consultar la resta d'arquitectes guardonats al web de la UIA.
 
19/05/2023
Tornar