Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

AIR/ARIA/AIRE. PRESENTACIÓ DEL QUADERNS BIENNALE 2021

Imatge: 
© 300.000 Km/s

Presentació del primer “Quaderns Biennale” amb la presència de la degana del COAC, Assumpció Puig i del director de l’Institut Ramon Llull, Francesc Serés. El Quaderns Biennale, 2021: Air/Aria/Aire és un número extraordinari de la revista Quaderns d’Arquitectura i Urbanisme del COAC amb motiu de la presentació del projecte Catalonia in Venice: Air/Aria/Aire promogut per l’Institut Ramon Llull per a la 17a edició de la Biennal d’Arquitectura de Venècia.

La publicació reflexiona entorn del tema central de la Biennal de Venècia d’enguany, “Com viurem junts?”, amb el projecte Air/Aria/Aire comissariat per Olga Subirós que inclou una recerca urbanística desenvolupada per l’estudi  300.000Km/s i que compta amb la contribució d’altres autors col·laboradors del projecte com Maria Arnal, Míriam Garcia, Josep Perelló, Xavier Querol, Jordi Sunyer, d’altres. El projecte destaca el paper de l’arquitectura i l’urbanisme en el context de dues crisis globals interconnectades: l’emergència climàtica i la crisi de salut pública per la contaminació de l’aire i la necessitat de crear evidència cartogràfica per a la diagnosi i per a situar les transformacions necessàries per a un nou model de ciutat saludable i justa.

Per abordar aquestes qüestions, comptarem amb la presència de Janet Sanz, directora de l’Àrea d’Ecologia, Urbanisme Infraestructures i Mobilitat i 2a tinenta d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Mercè Rius, directora general de Transports i Mobilitat de la conselleria de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya i Mar Santamaria i Pablo Martínez, tots dos co-fundadors de 300.000km/s i col·laboradors del projecte, i la mateixa Olga Subirós que moderarà la sessió.



Comissariat del projecte
Air/Aria/Aire
Olga Subirós és arquitecta i comissària de projectes expositius que aporten nous enfocaments que integren les transformacions de l'era digital i les crisis eco-socials. El seu projecte curatorial i de disseny expositiu més recent és Air/Aria/Aire, sobre la contaminació de l'aire i la necessitat de crear evidències cartogràfiques per ajudar a canviar el model de les ciutats, està exposat a la Biennal d'Arquitectura de Venècia 2021. Subirós ha estat co-comissària i dissenyadora de l'exposició "Big Bang Data" sobre la datificació del món que es va presentar al CCCB i en diverses seus internacionals com el MIT Museum i l'Arts Science Museum a Singapur. Subirós ha desenvolupat més d'una cinquantena de projectes expositius per a diverses institucions com el CCCB, el MACBA, el Museu Nacional-Bornemisza, la Fundació Telefónica, Somerset House London, ArtLab a Lausanne i Centre d'Art Contemporani DOX Praga, entre d'altres. Subirós és també professora del Màster en Disseny i Dades de l'Escola Elisava-Universitat Pompeu Fabra i doctoranda per la RMIT University.

Participants del projecte Air/Aria/Aire
300.000 Km/s és un estudi d'urbanisme pioner en la planificació estratègica a partir de l'ús de macrodades. Els seus estudis combinen l'anàlisi i la visualització de dades relatives a les ciutats per millorar la qualitat de vida dels seus habitants. Han presentat el seu treball a la Chicago Architecture Biennial (2019), la Casa Encendida de Madrid (2017), al Museu d'Art Modern de Chicago (2014) i el CCCB (2014). Fundat per Mar Santamaría i Pablo Martínez, 300.000 km/s ha estat guardonat amb el Premi Catalunya d’Urbanisme Manuel Solà-Morales 2020, el Premi Nacional d'Urbanisme de la CSCAE 2019 i el Premi S+T+ARTS de la Comissió Europea 2019 amb el projecte de planejament urbà Pla d'Usos de Ciutat Vella de Barcelona.



Versió per a imprimirPDF version