Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
edifici blanc
 

 

oriol rosellóSR. ORIOL ROSELLÓ
Director de la Jornada

Arquitecte per l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès.
Director del projecte de cooperació pel mercat municipal a Bangolo, Cote d’Ivoire.
Múltiples expedicions en àrees rurals d’arreu per tal d'aprendre sobre l’arquitectura anònima.
Fundador del despatx Bangolo especialitat amb l’ús de tècniques tradicionals.
Com a professor de la UdG vaig participar en la fundació del grup de recerca CATS.
Soci fundador del projecte GRETA i impulsor del curs de mestratge en tècniques tradicionals.
Professor de l’Escola Origen amb temàtica de bio construcció local.
Autor d’articles, ponent en congressos i obra pròpia publicada sempre al voltant de les tècniques tradicionals.

SR. XAVIER MONTEYS

Catedràtic de Projectes arquitectònics de la Universitat Politècnica de Catalunya (ETSAB), on coordina la línia Projecte, Procés i Programació del MBArch.
Investigador del grup de recerca Habitar, amb el qual ha realitzat recentment l’Atlas dels edificis reaprofitats a Barcelona i el projecte El menjar i l’espai públic. Barcelona com a cas d’estudi. 
Ha col·laborat a la revista Quaderns d’arquitectura i urbanisme en diverses ocasions i és col·laborador habitual al Quadern d’El País - Catalunya, amb una columna quinzenal de crítica d’arquitectura des del 2007. 
Ha publicat, entre d’altres, Casa Collage. Un ensayo sobre la arquitectura de la casa, La habitación, más allá de la sala de estar, La calle y la casa. Urbanismo de interiores i darrerament La casa como jardín, tots ells amb Gustavo Gili.
Ha impartit conferències i cursos a diverses institucions i universitats. 

SRA. MARIA RIUS

Arquitecta per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (ETSAB-UPC, 2011). 
Actualment desenvolupa el doctorat al Departament de Projectes de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (ETSAB-UPC). Ha estat guardonada amb les beques ‘Arquia’ Caixa d’Arquitectes (2011) i ‘La Caixa’ (2020), aquesta última per a realitzar una estada al Massachusetts Institute of Technology (MIT). 
Ha estat professora d’arquitectura efímera a l’Escola d’Art i Disseny de Reus (EADR, 2017 i 2018), professora a l’Escola Universitària de Disseny i Enginyeria de Barcelona (ELISAVA, 2019),  a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (ETSAB-UPC, 2020), i des de 2018 és professora associada de projectes i urbanisme a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de la Universitat Rovira i Virgili (ETSA-URV) i responsable d’igualtat de la mateixa Escola. 
L’any 2013, conjuntament amb Arnau i Ferran Tiñena, funda l’estudi NUA arquitectures a Tarragona. L’obra de NUA ha estat publicada i distingida amb el Premi Alejandro de la Sota 2015, seleccionada als Premis FAD 2018, finalista en la XIV Biennal Espanyola d’Arquitectura i Urbanisme i nominada als premis Mies van der Rohe 2019, entre d’altres.

SR. ALBERT FAUS

Llicenciat en arquitectura per l'ETSAB-UPC i diplomat en enginyeria de l'edificació per l'EPSEB -UPC.
A finals del 2009 funda l’oficina albertfaus architecture i des de 2010 ha dirigit múltiples projectes de construcció per a entitats de Cooperació Internacional a Burkina Faso. 
Ha promogut també projectes de Recerca i Desenvolupament, sent guardonat el 2015 amb el Premi a la Innovació atorgat pel Col·legi d’Arquitectes de Catalunya. 
Treballant sempre amb limitats recursos tècnics i financers, en els seus projectes ha tractat d'aprofitar al màxim la construcció amb materials locals, interpretant tècniques tradicionals amb un llenguatge contemporani, i introduint millores amb l’ús de productes i metodologies modernes.
El projecte Reforma i ampliació de la Maternitat Guiba va obtenir el Premi FAD Internacional de l'Opinió en 2017. 
El seguiment dels treballs per a la Restauració dels enlluïts tradicionals al poblat de Tangassogo, projecte impulsat juntament amb el ceramista Toni Cumella i amb finançament del COAC, ha donat lloc a l'exposició PER DURAR, comissariada per l'arquitecte Carlos Quintáns.

SR. MIQUEL RAMIS

Mestre artesà i escultor, és expert en construcció tradicional, amb un ampli camp d’estudi com són la història de la construcció, la sostenibilitat, la permacultura i l’agroecologia, entre d’altres. 
Pertany a la tercera generació d’una família dedicada a l’ofici de la construcció i picapedrers. 
Ha avançat i descobert tècniques tradicionals de forma autodidàctica i amb la mateixa experiència professional, a més de la seva contínua formació a Mallorca. 
Treballa en l’elaboració de disseny i propostes contemporànies que mantinguin per una banda el nexe amb el llegat històric i per l’altra la necessitat d’evolucionar de cara al futur.
És fundador d’Artífex Balear, projecte de recuperació i innovació de les arts a la construcció, que forma aprenents des de 2003. 
A més de cursos propis i seminaris, ha impartit formació de restauració de pedra, mosaics i tècniques en la construcció bioclimàtica amb la Conselleria de Treball del Govern Balear i diversos ajuntaments
.

SR. LLUÍS AUQUER

Arquitecte, especialitzat en Construcció, per la Universitat Politècnica de Catalunya (ETSAB, 1983), postgrau d’Arquitectura del Paisatge (ETSAB, 1985) i primer cicle d’Història de l’Art (UAB a Girona, 1983). 
Soci fundador de l’estudi Auquer-Prats, juntament amb Ferran Prats. Des del seu taller d’arquitectura ha desenvolupat projectes de restauració, plans d’ordenació urbanístics, estudis de paisatge-patrimoni i gestió municipal, en l’àmbit rural de l’Empordà. A partir d’una base teòrica acadèmica, ha fonamentat el seu treball en una investigació in situ de la geografia i història del territori, de les tècniques constructives i dels models tipològics bioclimàtics. 
Com arquitecte expert en el territori, ha forjat el convenciment de la importància que té el coneixement de la seva morfologia natural i històrica, sense la qual l’arquitecte difícilment integrarà les seves intervencions a l’espai rural.  

SR. EDUARD CALLÍS

Arquitecte per la Universitat Politècnica de Catalunya (ETSAV, 2002) i doctor arquitecte per la UPC (2016) amb la tesi “Arquitectura de los pantanos en España”.
Professor associat al Departament de Projectes Arquitectònics de la UPC (ETSAB).
Ha estat docent a l’ETSAV i UdG i col·laborador del grup de recerca Habitar de la UPC.
És soci fundador de l’estudi olotí unparelld’arquitectes juntament amb Guillem Moliner. L’obra de l’estudi ha estat guardonada a la Bienal Española de Arquitectura y Urbanismo, premis FAD de l’opinió, o Premi d’Arquitectura de Girona, essent finalista al Premi Europeu d’Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic, entre altres. 

 

Versió per a imprimirPDF version