Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Imatge: 
© Premis d'Arquitectura de les Comarques de Girona 2016

Projectes guardonats a la 19a edició dels Premis d’Arquitectura de les Comarques de Girona 2016

El passat 3 de juny la Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes va celebrar l’acte de lliurament de premis de la 19a edició dels Premis d’Arquitectura de les Comarques de Girona.

L’acte va comptar amb la participació del director general d’Ordenació del Territori i Urbanisme de la Generalitat de Catalunya, Agustí Serra; del president de la Demarcació de Girona del COAC, Narcís Reverendo; de l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; del vicepresident de la Diputació de Girona, Fermí Santamaria; i de l’arquitecte Claudi Aguiló, en representació del Jurat d’aquest any, presidit per l’arquitecte Andrew Groarke, que no ha pogut assistir a l’acte.

En el decurs de l’esdeveniment, es va inaugurar l’exposició que recull els projectes seleccionats d’aquest any en un muntatge fet amb tres bobines de tela que es despleguen a través de cavallets metàl·lics repartits en files, en tota la sala d’exposicions. A les lones hi trobem els projectes arquitectònics – croquis, plànols, imatges i memòries – representats un darrere l’altre, com els esbossos de les mil arquitectures possibles que l’arquitecte dibuixa sobre el paper. La mostra ha estat comissariada pel Col·lectiu La Mosca, creat el 2012 per difondre l’art i l’arquitectura i apropar-la a la societat, així com fomentar la sensibilitat arquitectònica i promoure l’acció social per a millorar la qualitat de vida de les persones.

Igual que en edicions anteriors, els Premis d’Arquitectura de les Comarques de Girona s’han pogut realitzar gràcies al suport i la col·laboració de diferents entitats públiques i empreses privades. A l’edició d’enguany, es compta amb el suport de la Diputació de Girona, Technal i Griesser, com a patrocinadors principals. Ascensors Serra, Arcadi Pla SA, Itisa, El Punt Avui, iGuzzini, el Diari de Girona, Cervera Global i HNA (Hermandad Nacional de Arquitectos), com a patrocinadors. I l’Hotel Ciutat de Girona, LB Leopold Bautista SL Bulthaup Girona, Caves Llopart, i La Selva, com a col·laboradors.

PREMIATS 2016
En aquesta dinovena edició el Jurat ha seleccionat un total de 16 projectes. En la categoria d’Arquitectura ha premiat l’obra Reforma d’una masia al Baix Empordà, del despatx Arquitectura-G (Jonathan Arnabat, Jordi Ayala-Bril, Aitor Fuentes i Igor Urdampilleta), i ha donat una menció al projecte Edifici de recepció en el Museu Arqueològic d'Empúries, de Fuses-Viader Arquitectes. En la categoria d’Espais Exteriors, el Jurat ha guardonat el projecte Lluna Plena d'Olot, d’Eduard Callís i Guillem Moliner. El premi en la categoria d’Espais Efímers ha quedat desert.

Pel que fa al Premi Jurat de l’Opinió, que donen els professionals del món de la gestió i la comunicació cultural, crítics d’arquitectura i professionals vinculats al món empresarial i de la recerca, ha estat per l’Edifici de recepció en el Museu Arqueològic d'Empúries, de Fuses-Viader Arquitectes. Amb aquest premi es vol contribuir a reforçar la percepció de l’arquitectura com a cultura i, alhora, incidir en la idea de l’arquitectura com a activitat de gran amplitud que capta l’interès ciutadà.

L’ARQUITECTURA COM A VALOR CULTURAL
Una de les funcions destacables del Col·legi d’Arquitectes és mostrar la tasca professional dels arquitectes per a la difusió en el conjunt de la societat dels valors de l’arquitectura, acció que els Premis d’Arquitectura de les Comarques de Girona exemplifiquen en la seva totalitat. Es venen convocant anualment des de l’any 1997, i serveixen per posar en valor l’activitat arquitectònica de la Demarcació. Després de dinou anys, han esdevingut un referent entre els professionals de l’arquitectura i la construcció.

PREMIS:
ARQUITECTURA
Reforma d’una masia al Baix Empordà
Autors: Arquitectura-G [Jonathan Arnabat, Jordi Ayala-Bril, Aitor Fuentes i Igor Urdampilleta, arquitectes]

ESPAIS EXTERIORS
Lluna Plena a Olot
Autors: Eduard Callís Freixas i Guillem Moliner Milhau

MENCIONS 2016:
ARQUITECTURA
Edifici de recepció en el Museu Arqueològic d'Empúries
Autors: Fuses-Viader Arquitectes [Joan M Viader i Josep Fuses]

PREMI JURAT DE L'OPINIÓ 2016:
Edifici de recepció en el Museu Arqueològic d'Empúries
Autors: Fuses-Viader Arquitectes [Joan M Viader i Josep Fuses]

Consulta el Catàleg dels Premis

6/06/2016
Tornar