Fotografia de Canadà desde el mar.

Acord de Canadà amb la Unió Europea per reconèixer el títol d'Arquitecte

Imatge: 
© Flickr Robert
Les Autoritats Canadenques de Llicència Arquitectònica (CALA) i el Consell d'Arquitectes d'Europa (ACE) han signat un Acord de Reconeixement Mutu ACE-CALA per a la Pràctica de l'Arquitectura entre els estats membres de la Unió Europea i Canadà, que entrarà en vigor el 2019.

Els arquitectes qualificats que compleixin els requisits de l'Acord rebran una credencial per practicar l'arquitectura fora del seu país d'origen. Es tracta d'un pas més per ajudar en la internacionalització dels arquitectes.

Aquest pacte resumeix els requisits específics que els arquitectes hauran de satisfer per tal d'obtenir el reconeixement mutu. Aquests inclouen educació, pràctiques i qualificacions laborals, així com la presentació de documentació per confirmar les credencials individuals. Els arquitectes interessats podran revisar els requisits d'elegibilitat i la informació del programa disponible al web de CALA  a partir de gener de 2019.

Recordem que fa tres anys, ja es va aconseguir un pas important cap a la internacionalització dels arquitectes. El 2015 el Consell de Ministres del Govern espanyol va acordar equiparar el títol d'Arquitecte al nivell de Màster, és a dir, al nivell 7 del Marc Europeu de Qualificacions i nivell 3 del MECES. Des d'aleshores, es pot fer valer el nivell de Màster de la titulació d'Arquitecte davant de les autoritats competents i els poders adjudicadors de tots els països membres de la UE.
8/11/2018
Tornar