mapa de gran bretanya en blau.

BREXIT: acrediteu-vos a l’ARB abans del 29.03.19 si voleu que el vostre títol sigui reconegut a Gran Bretanya

Imatge: 
© Wikipedia
Si Regne Unit i la Unió Europea no arriben a un acord en els propers dies sobre com fer el període de transició per facilitar aquesta sortida tant a les economies com als ciutadans britànics i de la resta de la UE, el proper 29 de març poden quedar tallats els ponts per poder acreditar-se professionalment i exercir a Gran Bretanya de forma permanent o esporàdica, en base al reconeixement mutu de qualificacions professionals. En qualsevol cas, si finalment s’arriba a un acord sobre la transició, tampoc podem tenir cap certesa sobre des de quan i com afectaran a la lliure circulació de professionals que existeix actualment sota el marc comunitari.

Davant d’aquestes incerteses, la prudència aconsella que tots els arquitectes que treballin amb clients o professionals britànics, o simplement que tinguin interès potencial en assegurar-se que el seu títol professional serà reconegut com a vàlid per treballar a Regne Unit, realitzin al més aviat possible, i sempre abans del 29 de març, els tràmits per inscriure’s a l’Architects Registration Board (ARB), que és el Registre Oficial d’Arquitectes del Regne Unit.

Cal dir que el Ministeri de l’Habitatge Britànic (MHCLG) ha manifestat que mantindrà el reconeixement dels títols d’arquitecte actualment contemplats a l’annex V de la Directiva, però en tractar-se d’una informació sense valor normatiu, no podem preveure què succeirà finalment.


Si es produeix el Brexit sense acord, la prestació ocasional de serveis d’arquitectura a Gran Bretanya no serà ja possible, encara que els arquitectes tinguin el títol reconegut a Regne Unit, i pel que respecta a l’establiment professional o assalariat permanent, caldrà veure quins són els requeriments o limitacions que establirà el govern britànic per atorgar els permisos de treball i residència, ja que la lliure circulació de treballadors i professionals haurà deixat d’existir.

Recordeu que el Servei Internacional del Col·legi i la Corresponsalia del COAC a Londres estan a la vostra disposició pels dubtes que pugueu tenir. Podeu posar-vos en contacte a través del telèfon 93 306 78 20 o el correu electrònic internacional@coac.cat.

També trobareu les dades de contacte de l'arquitecte corresponsal a Londres a la pàgina de la Xarxa de Corresponsals (cal registrar-se al web). Recordeu que la Xarxa és un servei del Tram Complementari.

Enllaços útils:
- Architects Registration Board: 
  Preguntes freqüents sobre el Brexit
- Architects Registration Board: 
  Procediment de registre amb títols de la Unió Europea
- Royal Institute of British Architects: 
  Guia sobre el Brexit i els arquitectes
- Ministeri d’Assumptes exteriors espanyol: 
  Informació sobre el Brexit
7/02/2019
Tornar