Publicat l'equip guanyador del Concurs per a la rehabilitació de la "Llar Casa Bloc"

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC). Acte d'obertura de lemes, amb els equips finalistes.
La Fundació Privada Hàbitat3 Tercer Sector Social ha fet públic l'equip guanyador del Concurs de propostes per a la rehabilitació de la "Llar Casa Bloc", equipament d’habitatge social que s'ubicarà dins l'edifici de Josep Lluís Sert, Josep Torres Clavé i Joan Baptista Subirana.

El concurs, que comptava amb dues modalitats de participació, va rebre 10 propostes en la modalitat A i 26 propostes en la modalitat B. Després de fer una anàlisi i valoració de les candidatures que havien superat la primera fase, el jurat, del qual han format part dos representants del Col·legi d'Arquitectes, ha escollit com a proposta guanyadora el projecte "Desbloc"

Així, la proposta que ha rebut la millor valoració és la de l'arquitecte Javier Hernani, que compta amb la col·laboració de Pedro García. La valoració s'ha fet segons els criteris descrits en les bases del concurs: criteris arquitectònics, constructius, d'execució i manteniment i de sensibilitat social.

La proposta guanyadora pretén aconseguir una infraestructura òptima d'allotjament social, versàtil i compromesa amb les necessitats actuals, ubicada a la Casa Bloc, que és símbol de l’arquitectura racionalista catalana, concebuda inicialment amb aquesta mateixa finalitat. Es preveu que el projecte permeti la rehabilitació de les plantes 1 i 2 de l’antiga Residència de la Casa Bloc per disposar de diversos habitatges, que es destinaran a lloguer social i/o inclusió social.

Del projecte seleccionat, el jurat n'ha destacat la capacitat de generar una planta ordenada a nivell de distribució interior; el fet que els elements arquitectònics prenen una especial rellevància, mantenint l'eix visible i la combinatòria d'habitacions; i la modularitat de la proposta, que aporta flexibilitat i possibilita diferents tipologies d'allotjament.

L'acte d'obertura pública de lemes es va celebrar el passat 28 de setembre al COAC, amb la presència de tres dels quatre equips finalistes. A més del guanyador, els altres equips són:

· Joaquim Mulà Montseny
· Núria Casais i Ferran Grau
· Caterina Figuerola, Ana María Prados i Ibon Bilbao

Des del COAC volem donar l'enhorabona als arquitectes guanyadors, i agraïm l'esforç de tots els equips participants.

Pots consultar les actes del jurat al web de l'Oficina de Concursos del COAC.
29/09/2017
Tornar