Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
XII Biennal Iberoamericana d'Arquitectura i Urbanisme

Anna Vergés i Guillem Augé, comissaris de la XII Biennal Iberoamericana d'Arquitectura i Urbanisme

Imatge: 
© XII Biennal Iberoamericana d'Arquitectura i Urbanisme
L'equip format per Anna Vergés, Guillem Augé, Raúl Cárdenas i Ana Martínez ha estat seleccionat per comissariar la dotzena Biennal Iberoamericana d'Arquitectura i Urbanisme (BIAU). La Biennal és una iniciativa del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, en col·laboració amb el CSCAE i amb el suport de la Fundació Arquia.

La proposta "Habitar al Marge", presentada des de Catalunya per Vergés i Augé (Undo) i des de Mèxic per Cárdenas i Martínez (ToroLab), vol visibilitzar iniciatives que, al marge del sistema, estan aportant solucions a les creixents necessitats socials, mediambientals i econòmiques, i encaixa dins del lema de Biennals “Estratègies de conciliació”.

El passat 9 de desembre va tenir lloc la presentació dels projectes finalistes de la convocatòria per determinar el projecte que es farà càrrec de la XII edició, que se celebrarà a Mèxic el mes de setembre de 2022. 

"Habitar al Marge"
El projecte "Habitar al Marge" vol facilitar un camp de reflexió al voltant de l'ús de l'espai individual i l'espai col·lectiu, entre la casa i el carrer, que permeti obrir un debat optimista i oportú sobre els reptes urbans que afronta el panorama iberoamericà, de forma compartida amb els 22 països que participen a la BIAU.

El Comitè de Selecció va destacar d'aquesta proposta el seu "sòlid manifest que condueix al desenvolupament d'accions en l'espai públic a partir d'un treball de recerca enfocat, clar i contextualitzat en la realitat iberoamericana". 

La missió del comissariat serà la de dirigir i definir els conceptes d'aquesta edició, que té la voluntat d'apropar a la societat els continguts que es tractin a la Biennal. ‘Habitar al Marge’ també haurà d'articular els continguts de la convocatòria, així com el disseny, el muntatge, el catàleg i altres activitats paral·leles que puguin tenir lloc.

Equip guanyador
UNDO arquitectura, format per Anna Vergés i Guillen Augé, és un estudi de Barcelona que compagina, des de 2002, el desenvolupament de projectes en l'àmbit de l'arquitectura i l'urbanisme, amb la producció d'activitats culturals i de difusió de teoria i pràctiques arquitectòniques, amb diversos premis i reconeixements.

Torolab és un col·lectiu artístic, taller i laboratori d'estudis contextuals que identifica situacions o fenòmens objecte d'investigació. Fundat a Tijuana el 1995 per Raúl Cárdenas, las iniciatives de Torolab responen a polítiques i poètiques que engloben des de fenòmens socials, fins a espais urbans i llenguatges artístics.
 
 
14/12/2021
Tornar