Equipament esportiu del Turó de la Peira

Els arquitectes Anna Noguera i Javier Fernández, guardonats als World Architecture Festival Awards 2019

Imatge: 
© Anna Noguera i Javier Fernández. Fotografia: Enric Duch
Del 4 al 6 de desembre es va celebrar a Amsterdam el World Architecture Festival, que va reunir durant 3 dies a 48 ponents i més de 500 presentacions de projectes d'arquitectura d'arreu del món.

En el marc d'aquest esdeveniment es van fer públics els World Architecture Festival Awards que, entre altres obres, van premiar el projecte d'equipament esportiu i ordenació de l’interior d’illa del Turó de la Peira, a Barcelona, dels arquitectes Anna Noguera i José Javier Fernández Ponce.

Regeneració urbana amb una infraestructura verda
Es tracta del projecte va guanyar el concurs convocat per BIMSA l'any 2014, i que consistia no només en la creació d'un edifici poliesportiu, sinó que proposava la regeneració integral de l'entorn urbà.

Tal com expliquen els arquitectes, "la proposta parteix de la renaturalització del pati amb la creació d’un gran jardí que aporta verd al barri i dona consistència a un espai antigament desestructurat".

A més, el projecte dona una importància primordial a l'eficiència energètica i les energies renovables, utilitzant sistemes passius com la climatització per aerotèrmia o els pous canadencs, a més de plaques solars i fotovoltaiques.

D'aquesta obra, el jurat ha destacat que es tracta d'un "projecte socialment transformador", amb un "ús excepcional dels recursos amb esperit sostenible".

Consulta al web del WAF la resta de projectes guardonats.


16/12/2019
Tornar