Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Nova convocatòria de l'ICAEN d’ajuts a la rehabilitació energètica d’edificis

Nova convocatòria d’ajuts a la rehabilitació energètica d’edificis

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
El mes de desembre es va obrir la convocatòria de l'Institut Català d'Energia (ICAEN) per a la concessió de subvencions del Programa d'ajuts a la Rehabilitació Energètica d'Edificis (PREE), que estarà oberta fins al 31 de juliol de 2021 o bé fins a l'esgotament del pressupost disponible.

L'objecte d'aquest Programa, coordinat a nivell estatal per l'Institut per a la Diversificació i Estalvi d'Energia (IDAE), és incentivar i promoure la realització d’actuacions de reforma que redueixin el consum d’energia i les emissions de CO2 en edificis existents.

Requisits dels edificis:
- edificis existents de qualsevol ús amb data de construcció  anterior a 2007;
- si es tracta d’edificis d’habitatges, com a mínim el 70% de la superfície construïda sobre rasant ha de ser destinada a habitatge.

Persones beneficiàries:
- persones físiques o jurídiques de naturalesa privada o pública que siguin propietàries d'edificis existents destinats a qualsevol ús;
- comunitats de propietaris o agrupacions de comunitats;
- propietaris que, de forma agrupada, siguin propietaris d’edificis i no hagin atorgat el títol de constitució de propietat horitzontal;
- empreses explotadores, arrendatàries o concessionàries d’edificis;
- empreses de serveis energètics (ESEs).
 
Tipologies d’actuació:
Les actuacions subvencionables han d'encaixar en una o més de les tipologies de millora següents:

1. Millora de l’eficiència energètica de l’envolupant tèrmica
2. Millora de l’eficiència energètica i ús de les energies renovables en les instal·lacions tèrmiques de calefacció, climatització, refrigeració, ventilació i aigua calenta sanitària   
3. Millora de l’eficiència energètica  de les instal·lacions d’il·luminació 

Les actuacions han de millorar la qualificació energètica de l’edifici com a mínim en una lletra en l’escala d’emissions de CO2.  

Resum de les bases
Consulta el document elaborat per l'OCT, on trobaràs un resum de les actuacions subvencionables, els costos elegibles i les quanties dels ajuts (cal tenir contractat el Tram Complementari).

Guia pràctica del CSCAE
En col·laboració amb l'IDAE, el CSCAE ha publicat la "Guía práctica para la gestión de ayudas a la rehabilitación energética de edificios", que explica els objectius de l'eficiència energètica i els criteris generals d'estalvi, així com els detalls del Programa PREE i la tramitació de les subvencions. Consulta-la al web del CSCAE.

Jornada informativa
El 2 de març el COAC va celebrar una sessió informativa, amb la participació d'Ainhoa Mata, Cap d’Unitat d’Edificis de l'ICAEN, i Cristina Aiguaviva, Responsable de Subvencions de l'ICAEN. Si te la vas perdre, pots recuperar-ne el vídeo al canal de Youtube del COAC:


 
Per a més informació, consulta la pàgina web de l'ICAEN i l'anunci de la convocatòria publicat al DOGC.
 
3/12/2020
Tornar