L'estudi SCOB, guardonat als premis Architizer A+ Awards pel projecte de paisatgisme Terra Dominicata

Imatge: 
Terra Dominicata, SCOB. © Foto: Adrià Goula
El projecte Terra Dominicata de l'estudi SCOB Arquitectura i Paisatge, liderat pels arquitectes Oscar Blasco i Sergi Carulla, ha obtingut el Premi del Jurat dels Architizer A+ Awards en l'apartat de Paisatge i planificació: Jardins privats. El projecte també ha guanyat el Premi A+ Popular Choice, resultat d'un procés de votació popular en què es van rebre en conjunt més de 400.000 vots.

Aquest reconeixement s’afegeix al LILA Award, atorgat al projecte el passat mes de juliol per la seva "combinació d'usos i espais, de materials i detalls, així com pel compliment d'objectius de sostenibilitat".

Els premis internacionals Architizer A+ Awards, organitzats per un dels principals mitjans digitals especialitzat en arquitectura i disseny amb seu a EUA, han volgut en aquesta 8a edició posar "especial èmfasi en projectes que responen a desafiaments globals imminents com el canvi climàtic, la urbanització i la migració, les creixents desigualtats i la pandèmia".

Terra Dominicata
El projecte, situat a la zona vinícola del Priorat, recupera els espais de l'explotació agrícola de l'antiga cartoixa d'Escaladei per reconvertir-los en el petit Hotel & Winery Terra Dominicata. La proposta per als espais exteriors s'organitza respectant la disposició arquitectònica del conjunt d'antigues edificacions. El projecte paisatgístic s'ha fet amb el màxim respecte i voluntat de continuïtat cap a l'entorn, l'arquitectura i els costums dels pobles propers. Els materials, els colors, la vegetació, les textures, així com les tècniques de construcció emprades, són hereves del lloc i del seu patrimoni històric i cultural.

Per a més informació sobre els Architizer A+ Awards, consulta el seu web.24/08/2020
Tornar