Diversos estudis catalans, guardonats als Premis NAN 2020

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
La revista 'NAN Arquitectura y Construcción' va celebrar, el 10 de desembre, la cerimònia virtual de lliurament de premis als millors projectes d'arquitectura i materials constructius del 2020.

D'entre els 275 projectes i més de 100 materials que s'han presentat a la convocatòria, diversos estudis d'arquitectura catalans han estat guardonats.

Millor projecte d'un estudi espanyol a l'estranger
L'estudi guardonat en aquesta categoria ha estat Barozzi Veiga, pel Museu Cantonal de Belles Arts de Lausana.

El museu se situa al cor de la ciutat suïssa, generant un nou districte cultural en una antiga zona ferroviària, actualment en desús. El projecte expressa la memòria del lloc, fent-se eco de l'antiga condició industrial de la zona amb formes pragmàtiques i geometria rigurosa, a més de la preservació de fragments específics.

Millor projecte de construcció no residencial
El jurat ha decidit premiar els Nous pavellons d'accés al Liceu Francès de Barcelona, de COMA Arquitectura.

La voluntat del projecte és unir la necessitat de seguretat amb el dia a dia d'un recinte escolar de més de 2.000 alumnes. La intervenció es basa en col·locar una aquitectura que filtri els fluxos de persones i transports, i aconsegueix integrar la seguretat en un entorn obert sense convertir-se en una barrera visual. Adjacent als pavellons es creen nous espais urbanitzats com són jardins, passarel·les, murs de contenció i un teatre a l'aire lliure.

Millor projecte de rehabilitació
La Torre Merola, de Carles Enrich Studio, ha estat guardonada en aquesta categoria.

Al sud del municipi de Puig-reig s'eleven les restes del castell de Merola, de finals del segle XIII, del qual només queda en peu una de les dues cares de la torre de defensa. L'alt risc d'enderrocament fa  necessària una intervenció que garantitzi la preservació de les restes i recuperi l'edificació per al poble, impulsant una nova atracció per a possibles visitants.

Altres guardons
En la resta de categories han resultat premiats altres equips d'arquitectes de l'Estat, com CSO Arquitectura, Junquera Arquitectos i Zooco. A més, l'arquitecte madrileny Emilio Tuñón ha estat reconegut amb el Premi Honorífic 2020. D'altra banda, també s'han atorgat onze premis als Millors Materials de Construcció, en categories com la fusteria, la climatització i calefacció, o l'aïllament i impermebilització.

Per a més informació, consulta el web de NAN.
11/12/2020
Tornar