Mario Corea

L'arquitecte Mario Corea, doctor honoris causa per la Universitat de Mar del Plata, Argentina

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
L'arquitecte Mario Corea ha estat designat doctor honoris causa per la Universitat de Mar del Plata (UNMDP), a Argentina. El dimarts 28 de setembre se celebrarà l'acte d'investidura i, a continuació, Corea oferirà la conferència "Arquitectures d'aquí i d'allà. Societat i Ciutat".

Aquesta distinció se suma a nombrosos reconeixements a nivell internacional, com el Premi a la Trajectòria en la XIII Biennal d'Arquitectura de Buenos Aires i el Premi NAN per l'obra de l'Hospital Sant Joan de Reus. La seva obra ha estat també nominada en diverses ocasions al Premi d'Arquitectura Contemporània de la UE-Premi Mies van der Rohe. A més, és membre honorífic de l'American Institute of Architects (AIA) i doctor honoris causa per la Universitat Nacional de Rosario, Argentina.

L'arquitecte dirigeix l'estudi Mario Corea Arquitectura, amb seu a Barcelona i Buenos Aires, i s'ha convertit en un referent en arquitectura sanitària a nivell internacional. Recentment, l’estudi ha finalitzat el projecte dels nous consultoris Els Pallaresos, a Tarragona, i actualment està desenvolupant la transformació de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona, juntament amb Sanabria & Planas-Gallego Arquitectos i CDB Arquitectura; el Centre de Radioteràpia de Tortosa; l'ampliació de l'àrea d'urgències de l'Hospital de Mollet, i l'ampliació del Sociosanitari de Mollet.

En el món acadèmic, ha estat professor a l'Escola Tècnica Superior d’Arquitectura del Vallès de 1976 al 2007, així com a diverses universitats internacionals. És cofundador del LA(H)B Laboratori d'Arquitectura Hospitalària i, des del 2015, director acadèmic del Màster "Arquitectura sanitària, present i futur", organitzat conjuntament per l'Escola Sert, la Universitat Politècnica de Catalunya i el LA(H)B.

Acte d'investidura i conferència
L'acte, que tindrà lloc el 28 de setembre a les 14 h (hora espanyola), es podrà seguir en directe a través del Youtube de la Universitat de Mar del Plata.
27/09/2021
Tornar