Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Sobre les noves mesures per promoure l’habitatge protegit

Sobre les noves mesures per promoure l’habitatge protegit

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
El passat 11 de desembre vam poder conèixer, per la seva publicació al DOGC, el text del Decret Llei 50/2020 de mesures urgents per estimular la promoció d'habitatge amb protecció oficial i de noves modalitats d'allotjament en règim de lloguer, que ja ha entrat en vigor. El dia abans havia transcendit en alguns mitjans de comunicació que el Govern de la Generalitat estava treballant en una normativa que permetria fer, segons llegien alguns titulars, “minipisos de 24 m² amb espais compartits”.

D’entrada, regular noves fórmules per donar resposta urgent als problemes d’accés a l’habitatge dels nostres joves i també d’altres col·lectius ens sembla més que necessari, és una obligació que l’Administració ja fa massa temps que no assumeix amb suficients mitjans per fer-ho possible. Altres països d’Europa ens porten un gran avantatge, amb fórmules que s’ha demostrat que funcionen. No cal inventar gaire, doncs.

Tanmateix, ens hagués agradat poder-hi ser, poder col·laborar. Anar endavant amb una regulació d’aquest tipus, que tindrà -esperem- un impacte social i econòmic importants, a banda de modificar tres normatives vigents a Catalunya en matèria d’habitatge, hauria merescut treballar amb el consens i les aportacions dels professionals del sector. Així ho hem traslladat al Departament de Territori i Sostenibilitat.

Cal destacar que són allotjaments destinats a lloguer, sempre de divisió vertical, destinats a pal·liar el dèficit actual i ubicats en sòls on el planejament urbanístic ho permeti, i amb una regulació específica.

Confiem que amb aquest Decret l’objectiu d’impulsar l’oferta de lloguer social i assequible s’ampliï i alhora doni un nou impuls a la construcció i rehabilitació de l’habitatge protegit.

Consulta el resum de la nova norma elaborat per l'Assessoria Jurídica del COAC
14/12/2020
Tornar